Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

TLOU Part 2 yetersiz VRAM hatası veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
TLOU Part 2 yetersiz VRAM hatası veriyor Selam. Şu an bende RX550XT 4 GB ekran kartı var, geçen gün TLOU2 oynayabiliyorum. Düşük ayarlarda sonrasında hiç girmedim ve bugün oyuna girerken şu hatayı verdi;
Oyun, sisteminizin şu an destekleyebileceğinden daha fazla video belleği kullanıldığı için çöktü. Bu sorun, Windows'un ekran kartında kullanılacak video belleğini denetleyen sistem sayfa dosyasındaki yetersiz mevcut alandan kaynaklanıyor olabilir. Oyunu tekrar başlatmadan önce grafik ayarlarınızı ve çözünürlüğünüzü düşürmeyi...

teşekkürler

TLOU Part 2 yetersiz VRAM hatası veriyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
The Last of Us Part 2, VRAM'e yönelik yüksek talepleriyle bilinen grafiksel olarak yoğun bir oyundur. Sahip olduğunuz 4 GB VRAM'li RX550XT, bu oyun için önerilen sistem gereksinimlerinin oldukça altındadır ve bu durum hatanın ana nedenidir. Oyun içi ve sistem ayarlarında yapılacak optimizasyonlarla VRAM kullanımını düşürmek mümkündür.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Yetersiz ekran kartı VRAM'i (4 GB bu oyun için kritik derecede düşük).
  • Oyunun yüksek VRAM gereksinimi ve yoğun doku detayları.
  • Windows sanal bellek (page file) boyutunun yetersizliği.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde bozulmalar veya sürücü uyumsuzlukları.
TLOU Part 2 yetersiz VRAM hatası veriyor çözüm adımları
  1. Oyun içi grafik ayarlarından doku (texture) kalitesini "Düşük" veya "Çok Düşük" olarak ayarlayın.
  2. Ekran çözünürlüğünü düşürün ve FPS limitörü kullanarak VRAM kullanımını azaltın.
  3. Windows'ta sanal bellek (page file) boyutunu otomatik yönetimden çıkarıp elle manuel olarak artırın.
  4. Oyunun kurulu olduğu platformda (Steam, Epic Games Launcher vb.) oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
  5. AMD Adrenalin yazılımını veya ekran kartı sürücüsünü en güncel sürüme güncelleyin.
  6. Arka planda VRAM kullanan gereksiz uygulamaları (tarayıcılar, diğer oyunlar vb.) kapatın.
  7. Oyunun kısayoluna sağ tıklayıp Özellikler > Uyumluluk sekmesinden "Bu programı uyumluluk modunda çalıştır" seçeneğini devre dışı bırakın.
4GB VRAM ile oyunu çalıştırmak zorlayıcı olacaktır; tüm ayarlar en düşük seviyede tutulmalıdır.

Kişi Yorumladı
Geri