Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Valorant güncellemesi sonrası bilgisayar oyunda yeniden başlıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Valorant güncellemesi sonrası bilgisayar oyunda yeniden başlıyor Merhaba, neredeyse 1 ay öncesinde Valorant'a gelen bir güncelleme ile birlikte oyunumda sürekli yeniden başlatmalar almaya başladım. Başta bu sorunun termal macun gibi daha donanımsal arızalardan kaynakladığını düşünüyordum fakat termal macun gibi ısınmaya etki etmeyecek işlemleri düzelttikten sonra da bu hatayı alınca güncelleme sonrası olduğunu düşünüyorum. Denenebilecek çoğu şeyi denedim ama bir sonuç alamadım. Ekran kartımın güncel sürümlerini yükledim denedim yine aynı şekilde sorunum...

teşekkürler

Valorant güncellemesi sonrası bilgisayar oyunda yeniden başlıyor durumunda önce çakışan yazılımları ve oyun dosyalarını kontrol etmek en iyi başlangıçtır.
Oyunun son güncellemesiyle birlikte başlayan bu sorun, genellikle sisteminizdeki mevcut yazılımlarla veya oyun dosyalarının kendisiyle ilgili uyumsuzluklardan kaynaklanabilir. Sorun gidermeye başlamadan önce, temel sistem kontrol adımlarını uygulamak önemlidir. Bu adımlar, sorunun kaynağını daha hızlı belirlemenize yardımcı olacaktır.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya eksik olması.
  • Çakışan üçüncü parti yazılımlar (antivirüs, arka plan uygulamaları).
  • Windows Defender'ın "Bellek Bütünlüğü" gibi güvenlik özelliklerinin oyunu engellemesi.
  • Sürücü çakışmaları veya eski ekran kartı sürücüleri.
  • Oyunun kendi servisleri (örneğin Vanguard) ile ilgili sorunlar.
Valorant güncellemesi sonrası bilgisayar oyunda yeniden başlıyor çözüm adımları
  1. Oyunun 'Onar' (Repair) özelliğini kullanarak tüm oyun dosyalarını kontrol edin ve eksikleri tamamlayın.
  2. Windows Güvenliği > Cihaz Güvenliği > Çekirdek Yalıtımı > Bellek Bütünlüğü' seçeneğini geçici olarak devre dışı bırakın.
  3. Bilgisayarınızdaki antivirüs programını geçici olarak kaldırın ve ardından Vanguard'ı silip oyunu yeniden başlatarak yeniden yüklenmesini sağlayın.
  4. Ekran kartı sürücülerinizi kaldırıp (örneğin DDU ile) en güncel sürücüleri temiz kurulum ile yükleyin.
  5. Oyun sırasında arka planda çalışan gereksiz tüm uygulamaları (tarayıcılar, diğer oyun istemcileri vb.) kapatın.
  6. Oyun dosyalarının bozulmadığından emin olmak için oyunun kurulu olduğu sürücüyü kontrol edin veya oyunu farklı bir sürücüye kurmayı deneyin.

Kişi Yorumladı
Geri