Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Valorant oynanırken ekranda çizgiler çıkıyor Valorant oynarken böyle bir sorun yaşıyorum. Nedenini çözemedim? Neden kaynaklanabilir? Yardımcı olur musunuz? Görseli attım.
Valorant oynanırken ekranda çizgiler çıkıyor yaşanıyorsa sorun çoğunlukla dosya bütünlüğü, izinler veya sürücü uyumsuzluğundan çıkar.
Oyun sırasında görüntüde çizgiler veya bozulmaların görülmesi donanım, yazılım veya sürücü uyumsuzluğundan kaynaklanabilir. Bu tür görsel hatalar genellikle grafik işleme sırasında oluşan sorunlardan ileri gelir. Sorunun temel nedenini belirlemek için sisteminizdeki bazı ayarları ve bileşenleri kontrol etmek gerekir. Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
Güncel olmayan veya bozuk ekran kartı sürücüleri
Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması
Yüksek grafik ayarlarının sisteminize fazla yük bindirmesi
Ekran kartı sürücünüzü DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırın ve ardından en güncel sürücüyü temiz bir kurulumla yükleyin.
Oyun içi grafik ayarlarından NVIDIA Reflex özelliğini kapatın. HDR gibi yoğun görüntü ayarlarını devre dışı bırakın.
Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak için Valorant başlatıcısını kullanın.
Radeon ayarlarında "Ölçekleme modu" seçeneğini "Tam panel" olarak ayarlayın veya MSI Afterburner kullanarak ekran kartınıza hafif bir "underclock" uygulayın (örneğin 10 MHz düşürün).
Valorant'ın grafik ayarlarında "Doku Kalitesi" ve "Materyal Kalitesi" seçeneklerini yükseltmeyi deneyin.
Oyun sırasında arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın.