Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Valorant oynarken siyah barlar görünüyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Valorant oynarken siyah barlar görünüyor 2 yıldır 1280x960 oynuyorum ancak 1 hafta önce oyuna girdiğimde alt ve üstte siyah barlar ortaya çıktı. Çözüm araştırdım ama bulamadım. DDU'dan driverı kaldırıp tekrardan kurdum ancak halledemedim. Masaüstünde ya da başka bir yerde sorun yok sadece Valorant'a girince alt ve üstte siyah barlar çıkıyor.

Valorant oynarken siyah barlar görünüyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Valorant'ta son zamanlarda rastlanan bu siyah bar sorunu, genellikle ekran ayarları, grafik sürücüleri veya oyun içi çözünürlük uyumsuzluklarından kaynaklanır. Bu tür sorunlar, oyun deneyimini olumsuz etkileyebilir ve görsel bütünlüğü bozabilir. Sorunu çözmek için birkaç farklı yöntemi denemek gereklidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Grafik sürücülerinin güncel olmaması veya bozuk olması.
  • Oyun içi çözünürlük ve en boy oranı ayarlarının monitör ile uyumsuzluğu.
  • Ekran kartı kontrol paneli ayarlarındaki çakışmalar.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulmuş olması.
  • Monitörün kendi görüntü ayarlarındaki uyumsuzluklar.

Valorant oynarken siyah barlar görünüyor çözüm adımları
  1. Oyuna girdikten sonra Ayarlar > Grafik Kalitesi bölümüne gidin. 'Görüntü Modu'nu 'Penceredli Tam Ekran' olarak ayarlayın. Çözünürlüğü '1280x960' olarak seçin ve 'En Boy Oranı Doldurma' veya 'Letterbox' seçeneklerini deneyerek kaydedin.
  2. Masaüstünde sağ tıklayıp 'NVIDIA Denetim Masası'nı açın. 'Görüntü' > 'Çözünürlük Ayarla' bölümünde monitörünüz için 'Özelleştir...' seçeneği ile 1280x960 çözünürlüğü oluşturun. 'Masaüstü Boyutunu ve Konumunu Ayarla' bölümünde 'Ölçeklendirme Modu'nu 'En Boy Oranı' ve 'Ölçeklendirmeyi Yapan' kısmını 'GPU' olarak ayarlayıp uygulayın.
  3. Mevcut grafik sürücülerinizi DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak güvenli modda kaldırın. Ardından NVIDIA'nın resmi sitesinden en güncel veya önerilen sürücüyü indirip temiz kurulum ile yükleyin.
  4. Riot Client'ı başlatın, Valorant oyununun yanındaki ayarlar simgesine tıklayın ve 'Onarım' seçeneği ile oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayıp gerekirse onarın.
  5. Monitörünüzün kendi menüsünden (fiziksel tuşlarla erişilir) en boy oranı ve çözünürlük ayarlarını kontrol edin. Gerekirse varsayılan ayarlara sıfırlayın veya oyun ayarlarıyla uyumlu hale getirin.

Kişi Yorumladı
Geri