Neler yeni

Minecraft Minimum Sistem Gereksinimleri

EM6EY1rWwAACV7w


Selam arkadaşlar çok sorulan minecraft minimum sistem gereksinimleri sorusunun yanıtını bu konu ile vermeye çalışıyorum. Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar. Öncelikle minecrafttan bahsetmek gerekirse; Ülkemizde çok popüler olarak oynan oyun olan Minecraft oyununun oyuncu sayısı günler geçtikçe çoğalmakta. Bu fazla artışın oyunun yapımcıları tarafından beklenilen değerin fazlasını gördü ve görmeye sürek ediyor. Microsoft'un satın aldığı oyun çok henüz hızlı yenilikler yaparak herkese hala henüz hitap etmekte. Sanıyorum ki bizler yaşlansak da çocuklarımız veya torunlarımız Minecraft oyununu her vakit oynayacak. harbiden uzun bir geleceğe sahip olan Minecraft oyunu çizge itibariyle pek bir etkisi gözükmese de oyundaki işlevsellik beraberinde sistem gereksinimleri yüksek seviyede yer alıyor.

Bu kadar düşük boyutlu ve dördül kare oyun olan Minecraft oyununun sistem gereksinimleri nasıl bu kadar İhtiyaç seviyesi Mevcut dediğinizi duyar gibiyim. Derhal açıklayayım, sistem gereksinimleri yalnızca görsel açıya bakmaz. Oyundaki işlevsellik o kadar harikulade yapılmış ki sistem gereksinimleri olması gerektiğinden kat kat henüz Çok. zati öyle çok da Çok bir gereksinimi yok. Neticede başka bir deyişle Minecraft oyunun gereksinimleri ne olabilir ki en fazla? Gelin isterseniz minimum sistem gereksinimlerine göz atalım.


Minimum Sistem Gereksinimleri ;

İşletim Sistemi: Windows XP / Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10 /
OpenGL: 1.4
İşlemci: 2.0 MHz (Tek Çekirdek)
RAM: 1 GB (XP), 1.5 GB (7), 2.0 GB (Vista)
Sabit Disk: 80 MB Boş Alan
Ekran Kartı: 128 MB RAM

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri ;

İşletim Sistemi: / 8 / 8.1 / 10 /
OpenGL: 2.0
İşlemci: 2.5 MHz (Tek Çekirdek)
RAM: 2 GB (XP), 3 GB (Vista / 7)
Sabit Disk: 256 MB Boş Alan
Ekran Kartı: 128 MB RAM


Minumum sistem gereksinimlerinden de anlaşılacağı üzere oyunun minimum ram gereksinimi 1GB, ekran kartı ise 128 MB. Bu değer büyütülecek bir değer değil tabikide fakat eğer oyunu en iyi özellikte oynamak istiyorsanız ve en gerçekçi modda yani shader modlarında oynamak istiyorsanız bilgisayarınız oyun bilgisayarı olsa bile bazı modlarda zorlanabiliyor. İşlevselliği açısından oyun gerçekten çok mükemmel diyebiliriz.
Daha fazla uzatmak istemiyorum arkadaşlar genel olarak Minecraft sistem gereksinimleri bu şekilde..
 

Üst