Telefondan iletişimi kolaylaştırmak için android mobil uygulama ürettik Burayı tıklayarak hemen indirebilirsiniz.
Bilgi

CS2 Konsol Komutları: Bilmeniz Gereken En İyi Counter Strike 2 Komutları

Valve sonunda herkes için Steam'de Counter Strike 2'yi yayınladıktan uzun bir süre sonra, Source 2'ye dayalı Counter Strike'ın beklenen bir sürümü piyasaya sürüldü. CS:GO'daki en önemli öğelerden biri, sık sık konsol komutları kullanmaktı. Valve, eski konsol komutlarının yeni motor üzerinde artık çalışmadığını onaylasa da, CS2'deki geliştirici konsol sistemi hala aktif ve çalışıyor.

En İyi Counter Strike 2 Konsol Komutları

Valve, Counter Strike Global Offensive (CS: GO) konsolundan birçok komutu kaldırmış veya değiştirmiştir. Ancak, bilmeniz gereken en iyi Counter Strike 2 konsol komutlarını derledik.

Komut Adı Komut Kullanımı
cq_netgraph 1 Netgraph, oyun içi gecikmeyi ekranın sağ üst köşesindeki bir ekranda gösterir. CS:GO net_graph kadar bilgilendirici değil.
cl_showfps 1
cl_showfps 2
cl_showfps 3
Soldaki haritanın altında gerçek zamanlı FPS’yi gösterir. Değerin 1,2 veya 3 olarak değiştirilmesi, gördüğünüz bilgi miktarını değiştirir. 0’a ayarlamak FPS görüntüsünü kaldıracaktır.
fps_max [X] FPS’nizi belirli bir sayıya kilitlemek için CS2’deki bu konsol komutunu kullanın. Fps_max 0 kullanılması sınırsız bir FPS sınırına yol açacaktır.
bağlama [eylem] [anahtar] Bu komut, belirli bir tuşu belirli bir eyleme hızla bağlamak isteyen oyuncular için kullanışlıdır. Örneğin çömelmeyi X tuşuna bağlamak istiyorsanız konsolda çömelme X’i bağla seçeneğini kullanın ve Enter tuşuna basın.
+cl_show_team_equipment Bu komut, silahları ve yardımcı programları takım arkadaşlarınızın oyun içi modellerinin üzerinde gösterecektir.
cl_reload_hud Bu komutun kullanılması HUD’u varsayılan kenar ve konumlara yeniden ölçeklendirecektir.
cl_crosshaircolor Artı işareti renginin hızlı bir şekilde değiştirilmesi bazen kullanışlı olabilir. Artı işareti rengini hızlı bir şekilde değiştirmek için bu komutu kullanın ve 1 ile 4 arasında bir değer ekleyin.
hassasiyet [X] Konsol komutunu kullanarak fare duyarlılığınızı değiştirmek için bu komutu kullanın ve istediğiniz değeri yazın.
bağlantıyı kes Bu komut, devam eden bir oyunla olan bağlantınızı hızlı bir şekilde kesmenizi sağlar.
çıkış yapmak Bu konsol komutunu kullanarak herhangi bir ek tuşa gerek kalmadan doğrudan oyununuzdan çıkabilirsiniz.

CS2 Performansı ve HUD Komutları

Counter Strike 2 halihazırda pek çok yeni performans geliştirmesiyle birlikte geliyor. Üstelik performansınızı artırmak ve HUD’nizi birden fazla kullanıma göre ayarlamak için bu komutları kullanabilirsiniz.

Counter Strike 2 halihazırda pek çok yeni performans geliştirmesiyle birlikte geliyor. Üstelik performansınızı artırmak ve HUD’nizi birden fazla kullanıma göre ayarlamak için bu komutları kullanabilirsiniz.

Komut Adı Komut Kullanımı
viewmodel_fov [X] FPS perspektifinden daha iyi bir görüş alanı için FOV’u ayarlamanıza yardımcı olur.
cl_drawhud 0 Oyun içi konumların ekran görüntülerini almayı seviyorsanız bu komutu kullanın. Bu, HUD’u ekrandan kaldırır.

 

Yalnızca hile veya alıştırma modunda, hileler etkinken çalışır (sv_cheats 1, aşağıda okuyun).

cl_disable_ragdolls 1 Oyundaki ragdoll fiziği animasyonunu devre dışı bırakın. Bu, ek ölüm veya çarpma animasyonlarının kapatılmasına yardımcı olur.

CS2 İletişim ve Ses Komutları

Çok oyunculu oyunlar, ses veya iletişim söz konusu olduğunda biraz bunaltıcı olabilir ve Counter Strike 2 de bir istisna değildir. Bu komutların ses ile ilgili düzeltmelerde size yardımcı olmasının nedeni budur.

Komut Adı Komut Kullanımı
Voice_modenable Oyun içi sesli sohbet özelliğini tamamen etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
ses_ölçeği [X] Takım arkadaşınızın oyun içi sesli sohbet ses düzeyini ayarlamak için bu komutu 0-1 arasında bir değerle kullanın.
Voice_mute / Voice_unmute [Oyuncu Adı] Bu komutu kullanarak oyundaki belirli bir oyuncunun sesini kapatın veya açın. Ayrıca oyuncunun adı yerine “tümü” metnini kullanarak sunucudaki herkesi susturabilirsiniz.
hoparlör_yapılandırması 2 CS2’de çok kullanışlı bir konsol komutu. Counter Strike 2’de gelen sesin netliğini artırmak için bu komutu kullanın.
hacim Başka hiçbir ayara dokunmadan CS2’deki bu komutu kullanarak ses seviyesini doğrudan konsoldan ayarlayın.

Counter Strike 2 Alıştırma Komutları

CS2’de pratik moduna veya ısınma moduna geçmek istiyorsanız bu konsol komutları size yardımcı olacaktır. Bu nedenle ısınma modunda başka bir komut uygulamadan önce “sv_cheats 1” komutunu kullandığınızdan emin olun.

Komut Adı Komut Kullanımı
sv_cheats 1 Teknik olarak bir hile özelliği olmayan bu komut, Counter Strike 2’deki pratik modunda birçok temel komutu etkinleştirmenize yardımcı olur.
Klipsiz Haritada hayalet gibi dolaşmanıza yardımcı olur. Bu komutu kullanarak duvarların içinden bile geçebilirsiniz.
sv_infinite_ammo 1 Pratik rekabetçi bir haritada CS2’deki menünün sol tarafından sonsuz cephane seçebilirsiniz. Ancak daha hızlı istiyorsanız bu size sınırsız cephane ve el bombası verecektir.
öldürmek Karakterinizi anında öldürmek için bu CS2 komutunu kullanın.
Tanrı Kurşunlara ve her şeye karşı bağışık olan bir tanrı olursun; Bu komut çalışmayı durdurana kadar. Belki orada Gaben şeklinde daha güçlü bir tanrı vardır.
bot_add_ct / bot_add_t Bu CS2 komutunu kullanarak takımınıza veya düşman takımınıza bot ekleyin.
bot_kick Kendinizi yalnız hissetmek istiyorsanız veya onlar tarafından ölmekten bıktıysanız botları tekmeleyin.
launch_warmup_map [Harita Adı] CS2’de ısınma/alıştırma modunda belirli bir haritayı başlatın. Haritanın adını doğru yazdığınızdan emin olun.
mp_restartgame 1 Botlara ölmekten bıktınız mı? Bu komutu kullanarak oyunu hemen yeniden başlatın.

Counter Strike 2 Başlatma Komutları

Daha önce CS: GO, sunucu gecikme düzeltmelerine ve ağ tıklama hızına yardımcı olacak bazı başlatma seçeneklerini destekliyordu. Ancak yeni CS 2 kaynak motorunda bu sorunlar mevcut değil. Bu nedenle bu komutlar artık Counter Strike 2’de çalışmıyor.

Bununla birlikte, bu çalışan başlatma seçenekleri, oyun içi konsolu kullanmasanız bile bunları Steam’e koyarsanız CS2’de bir miktar performans artışı sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Komut Adı Komut Kullanımı
-yüksek Oyununuzu yüksek CPU önceliğine koyar. Bu, oyununuzun CPU’yu tam potansiyeliyle kullandığından emin olmanızı sağlar.
-novid Oyunun tanıtım videosunu kaldırmak için CS2 başlatma seçeneklerinde bu komutu kullanın. Bu, oyununuzun daha hızlı yüklenmesini sağlar.
-Tam ekran Oyunu her seferinde tam ekran modunda başlamaya zorlayın.
-konsol Oyun içi ayarları açmadan Counter Strike 2’de geliştirici konsolunu etkinleştirin.
+fps_max 0 Bu başlatma seçeneğini kullanarak çerçeveleri kapatabilirsiniz. Ancak bu komutu kullanırsanız CS2 içindeki fps_max konsol komutunu kullanamazsınız.
Yazıyoruz işte bişeyler... ELFDaily bizim için kolay bilginin kaynağı olacak

Tepkiniz ne?

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir