Telefondan iletişimi kolaylaştırmak için android mobil uygulama ürettik Burayı tıklayarak hemen indirebilirsiniz.
HaberOyun

Riot Games saldırıya uğradı, güvenlik ihlalinden sonra oyun yamaları ertelendi

League of Legends ve Valorant’ın arkasındaki video oyunu geliştiricisi ve yayıncısı Riot Games, geçen hafta geliştirme ortamı tehlikeye girdikten sonra oyun yamalarını erteleyeceğini söyledi.

LA merkezli oyun yayıncısı, olayı Cuma gecesi bir Twitter dizisinde açıkladı ve devam eden bir soruşturmanın ortaya çıkardığı her şey hakkında müşterileri güncel tutacağına söz verdi.

Şirket, “Bu haftanın başlarında, geliştirme ortamımızdaki sistemlerin güvenliği bir sosyal mühendislik saldırısıyla ele geçirildi” dedi.

“Şu anda tüm yanıtlara sahip değiliz, ancak erken iletişim kurmak ve oyuncu verilerinin veya kişisel bilgilerin ele geçirildiğine dair herhangi bir belirti olmadığını size bildirmek istedik.”

Riot Games ayrıca, ihlalin oyunları için yama yayınlama yeteneğini doğrudan etkilediğini de sözlerine ekledi.

Riot Games, “Maalesef bu durum, içerik yayınlama yeteneğimizi geçici olarak etkiledi. Ekiplerimiz bir düzeltme üzerinde sıkı bir şekilde çalışırken, bunun birden fazla oyunda yaklaşan yama düzenimizi etkilemesini bekliyoruz” dedi.

League of Legends (LoL) çok oyunculu çevrimiçi savaş arenasının ve Teamfight Tactics (TFT) otomatik savaş oyunlarının arkasındaki geliştirme ekipleri olayı Cuma günü doğruladı. 

Tweet’ler ayrıca, oyunda uygulanması planlanan değişikliklerde ve bir sonraki büyük yamanın çıkış tarihine doğru gelecekteki gecikmeleri de kabul etti.

LoL ekibi, “Bu, Yama 13.2 için teslim tarihimizi etkileyebilir. Lig ekibi, planlanan ve test edilen denge değişikliklerinin çoğunu zamanında teslim etmek için düzeltebileceklerimizin sınırlarını zorlamak için çalışıyor” dedi.

“Ahri ASU gibi diğer şeylerin 13.3 yamasına (8 Şubat) geçmesi gerekebilir, ancak bu konuda çalışırken sizi bilgilendireceğiz.”

TFT ekibi, “Bu sorun, planlanan denge değişikliklerinin tüm kapsamını yayınlama yeteneğimizi etkileyebilir, ancak planladığımız yama zamanında bir düzeltme yoluyla mümkün olan en anlamlı olanı uygulamaya çalışıyoruz” diye ekledi.

League Studio’nun başkanı Andrei van Roon, LoL’ün 13.2 Yaması için yayın planındaki hiçbir şeyin iptal edilmeyeceğini ekledi.

Van Roon, “13.2’de olabilecek hiçbir şey iptal edilmeyecek, düzeltilemeyecek şeyleri (örneğin sanat değişiklikleri) daha sonraki bir tarihe taşımamız gerekebilir,” denildi.

Bu, başka bir büyük video oyunu yayıncısı olan 2K Games’in  Eylül 2020’de  yardım masasının bazı müşterilerini kötü amaçlı yazılım bulaştırmak için saldırıya uğradığını söylemesinden sonra geldi.

 Bir ay sonra 2K, Eylül ayındaki güvenlik ihlalinden sonra verilerinin bir kısmının çalındığını ve  çevrimiçi satışa sunulduğunu kullanıcılara e-posta ile bildirdi.

Bir Riot Games sözcüsü, bugün erken saatlerde BleepingComputer ile iletişime geçtiğinde yorum yapmak için hemen müsait değildi.

Yazıyoruz işte bişeyler... ELFDaily bizim için kolay bilginin kaynağı olacak

Tepkiniz ne?

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir