Telefondan iletişimi kolaylaştırmak için android mobil uygulama ürettik Burayı tıklayarak hemen indirebilirsiniz.
Bilgi

Telegram Bu Kanal Görüntülenemiyor Sorunu Çözümü

Telegrama girdiğinizde bir kanala erişmeye çalıştığınızda “Bu Kanal Görüntülenemiyor” hatası alıyorsanız, bu sorunu çözmek için deneyebileceğiniz yöntemleri Elfdaily blog’da sizin için derledik.

Telegram kanalına erişimde “Bu Kanal Görüntülenemiyor” hatasıyla karşılaşmanın nedenlerine odaklanmadan önce, Telegram kanallarının abone sınırlaması olmaması, büyük ölçekte içerik paylaşımını teşvik etmiştir. Ancak, bu geniş kitle, içeriği denetlemeyi güçleştirmiştir, çünkü potansiyel üye sayısı çok yüksektir.

Bu durum, bazı üyelerin yasa dışı, müstehcen, korsan medya veya nefret içeren mesajlar yayabilme olasılığına yol açtı. Telegram, bu tür faaliyetleri tespit ettiğinde, kanalı gizleyebilir veya yasaklayabilir.

Eğer bir Telegram kanalı kapatılırsa, tekrar açtığınızda “Bu kanal görüntülenemiyor” mesajını alırsınız. Soruna bağlı olarak, belirli seçenekleri ayarlayarak veya belirli adımları takip ederek kanalın içeriğini görmek mümkün olabilir

Telegram Hassas İçerik Seçeneğini Açmalısınız

Eğer hassas içerik alışverişi için kullanılan bir kanal kapatıldıysa, Telegram’ın bu kanalı genel görünümden gizlemiş olma olasılığı yüksektir. Bu durumda, “Telegram bu kanal görüntülenemiyor” mesajını görebilirsiniz, çünkü hassas içerik filtresi etkinleştirilmiş olabilir.

Filtreyi kapatmak için 18 yaşından büyük olmanız yeterlidir. Ardından, istediğiniz kanalı görebilir ve katılabilirsiniz. Bu sorunu çözdükten sonra, diğer çözüm yöntemlerine geçebiliriz.

Telegram Bu Kanal Görüntülenemiyor Hatası Çözümü

Bir Telegram kanalında paylaşılan müstehcen içerik nedeniyle uyarı alan bir mesaj, içeriğin görüntülenmesini engelleyebilir. Eğer bu kanala ulaşmak istiyorsanız, hassas içerik filtresini devre dışı bırakabilirsiniz. Nicegram Bot adlı özellik, “Bu Kanal Görüntülenemiyor” hatasını çözen bir çözüm sunabilir. Bu botla iletişim kurmak için birkaç yöntem bulunmaktadır. Şimdi çözüm yöntemlerini detaylandıralım:

  • Telegram Android uygulamasında “Bu Kanal Görüntülenemiyor” hatasını çözmek için
  • Telegram iOS uygulamasında “Bu Kanal Görüntülenemiyor” hatasını çözmek için
  • Ülke kısıtlamasına bağlı hata çözümü
  • Yerel yasaları ihlal sebebiyle kanal görüntülenemiyor çözümü

Bu Kanal Görüntülenemiyor Telegram Android Telefonlar İçin Çözümü

“Telegram bu kanal görüntülenemiyor” hatasını çözmek için Nicegram botunu kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Telegram arama çubuğuna “Nicegram bot” yazın ve adının altında “bot” yazan seçeneğe dokunun veya bu bağlantıya tıklayın.
  2. Ekranın altındaki “Başlat” düğmesine dokunun.
  3. Eğer altta herhangi bir seçenek görmüyorsanız, “Nicegram Web” altındaki bağlantıya tıklayın.
  4. “Telegram ile Giriş Yap” seçeneğini seçin.
  5. “18+ yaşındayım” ve “Hassas olabilecek içeriği göster” seçeneklerini açın.
  6. İşlemi tamamlamak için “Kaydet”e basın.
  7. Bir açılır mesaj, Nicegram Bot’u yeniden başlatmanızı isteyecek. Değişikliklerin etkili olması için Telegram uygulamasını zorla kapatıp yeniden başlatmanız gerekecek.
  8. Telegram botlarını ilk kez kullanıyorsanız, filtreyi kapatmadan önce oturum açmaya izin vermeniz gerekecek.

Bu adımları tamamladıktan ve uygulamayı yeniden başlattıktan sonra, önceden erişilemeyen içeriğin şimdi görünür olup olmadığını kontrol edin. Eğer hala erişilemiyorsa, filtreyi devre dışı bırakmak için alternatif bir yaklaşımı deneyebilirsiniz. Ne yazık ki, bu Android cihazlarında yapılamaz. Bunun yerine, Telegram web veya masaüstü istemcisine erişmeniz gerekecek:

  1. Sol üst köşedeki üç yatay simgeye tıklayın.
  2. Taşma menüsünden “Ayarlar”ı seçin.
  3. “Gizlilik ve Güvenlik” simgesine basın.
  4. “Hassas içerik” bölümüne ilerleyin.
  5. Açmak için “Filtrelemeyi devre dışı bırak” kutusuna dokunun.

Şimdi akıllı telefonunuza dönün ve kanalın orada olup olmadığını kontrol edin. Eğer hala erişemiyorsanız, kanal muhtemelen tamamen yasaklanmış, içerik oluşturucu tarafından silinmiş veya ülkenizde kısıtlanmış olabilir.

Bu Kanal Görüntülenemiyor Telegram iOS Çözümü

Müstehcen içeriği içeren bir Telegram kanalı, uygulama tarafından bir uyarı mesajı ile belirtilip konuyu görmenizi engelleyebilir. Eğer müstehcen içerik yasa dışı değilse, kanal genellikle yasaklanmaz, ancak gizlenir. Telegram iOS’ta “Bu Kanal Görüntülenemiyor” hatası için Nicegram botunu kullanarak çözümleme adımlarını şu şekilde izleyebilirsiniz:

  1. Telegram arama çubuğuna “Nicegram bot” yazın veya bu bağlantıya tıklayın.
  2. Bot’u bulduktan sonra “Başlat” düğmesine dokunun.
  3. “18+ yaşındayım” ve “Hassas olabilecek içeriği göster” seçeneklerini etkinleştirmek için ilgili düğmelere dokunun.
  4. Açılır menüde “Tamam” seçeneğine dokunun ve ardından Telegram uygulamasını yeniden başlatın.
  5. Son olarak, istediğiniz Telegram kanalına geri dönün ve içeriğine erişip erişemediğinizi kontrol edin.

Eğer hala “Telegram bu kanal görüntülenemiyor” hatası alıyorsanız, alternatif olarak yukarıda açıklanan şekilde filtrenizi kapatmayı deneyebilirsiniz. Kanalın içeriği hâlâ görünmüyorsa, kanal muhtemelen Telegram veya içerik oluşturucu tarafından silinmiş olabilir veya ülke sınırlamaları nedeniyle erişilemiyor olabilir. Bu durumları kontrol etmek için aşağıdaki açıklamalara bakabilirsiniz.

Telegram Ülke Kısıtlamasına Bağlı Hata Çözümü

Telegram, içeriğin yoğun bir şekilde filtrelendiği ülkelerdeki kanallara içerik kısıtlamaları uygulayabilir. Bu durumda, o ülkede bulunmuyorsanız, kanala erişim sağlayamazsınız. Bu tür kısıtlamalardan kaçınmak ve “Telegram bu kanal görüntülenemiyor” hatasını aşmak için genellikle bir VPN uygulaması kullanılır.

VPN uygulaması, dünya genelinde konumunuzu değiştirmenize izin verir, böylece kanalın menşe ülkesine ayarlanabilirsiniz. Eğer hemen erişim sağlayamazsanız, birkaç saat beklemek gerekir. Telegram, değiştirilen IP adresini kaydettikten sonra istediğiniz kanala katılmanıza izin verecektir.

Yazıyoruz işte bişeyler... ELFDaily bizim için kolay bilginin kaynağı olacak

Tepkiniz ne?

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir