Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

12400F 5060 sistemin oyunlarda işlemci kullanımı yüksek

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
12400F 5060 sistemin oyunlarda işlemci kullanımı yüksek Herkese selamlar.

Steam PUBG'de işlemci kullanımım 100'lere çıkarken ekran kartı kullanımı grafikler fark etmeksizin 60'dan yukarı çıkmıyor. BIOS ayarlarımı yaptım, sürücüler güncel, BIOS güncel ancak sorunu çözemedim. Format dahi attım.
Valorant'ta 280-400 arası geziyor FPS'ler ve kullanımlar da stabil, sadece eleme modunda 170'lere kadar iniyor. Bu sorun ne ile alakalı çözemedim. Bazı oyunlarda da anlık saliselik takılmalar oluyor, FPS yüksek olsa bile yardımcı olursanız sevinirim.

12400F 5060 sistemin oyunlarda işlemci kullanımı yüksek
Bu tür işlemciye yüklenme ve ekran kartının tam potansiyelini kullanamama sorunlarında, en sık karşılaşılan nedenlerden biri oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya istemci tarafındaki önbellek dosyalarının bozulmasıdır; Steam'de 'Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula' seçeneğini çalıştırmak ve sonrasında Steam'in indirme önbelleğini temizlemek genellikle işe yarar. Eğer sorun devam ederse, oyuna ait yapılandırma dosyalarını (config) yedekleyip silerek temiz bir başlangıç yapmak da bu tür performans dengesizliklerini ve takılmaları gidermede etkili olabiliyor. Arka planda çalışan ve farkında olmadığınız bir programın işlemciyi aşırı meşgul etmesi de bu CPU/GPU kullanım dengesizliğine yol açabilir.

Kişi Yorumladı
Geri