Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

4050 laptopta oyunlarda kenarlar tırtıklı görünüyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
4050 laptopta oyunlarda kenarlar tırtıklı görünüyor Merhaba. İyi günler dilerim.

Birçok oyunda karşılaştığımız bir sorun var. Globalde "aliasing" deniliyor galiba. Kısaca oyundaki objelerin kenarları tırtıklı görünüyor ve oyun zevkini kaçırıyor. Sadece bunları oynadığım için GTA 5 Enhanced ve Mafia the Definitive Edition'da bunu fark ettim. Daha fazlası Mafia the Definitive Edition'da mevcut. Araba detaylarini ciddi anlamda kötü gösteriyor. Yansımalar, gölgeler yine tırtıklı görünüyor. Cihazın ASUS TUF Gaming F16 RTX 4050.

4050 laptopta oyunlarda kenarlar tırtıklı görünüyor Bu tarz jilet gibi keskin kenar sorunları en sık NVIDIA Denetim Masası'ndaki antialiasing ayarlarından ötürü yaşanır. Denetim Masası'na girip, 3D Ayarlar Yönetimi altından genel antialiasing ayarlarını "Uygulama Ayarlarını Geçersiz Kıl" olarak değiştirip, belirginlik seviyesini 4x veya 8x gibi bir değere çekmeyi deneyin. Ayrıca oyun içindeki grafik seçeneklerinden de antialiasing ayarlarını kontrol etmek faydalı olabilir.

Kişi Yorumladı
Geri