Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

7900XT sistemde Valorant oynarken bir anda sistem kilitlendi

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
7900XT sistemde Valorant oynarken bir anda sistem kilitlendi Merhaba, 9070 XT ve 7800X3D çok sağlıklı bir sistem sahibiyim. Hiçbir crash yaşamamıştım; Valorant ve diğer bütün her şey mükemmel çalışıyordu. Ta ki geçen haftaya kadar. Valorant'a girdim ve PC bir süre sonra disconnect sesi verip kilitlendi komple. Düğmeden kapatmam gerekti. Ses alıyor, veriyorum ama etkileşime giremiyordum oyunla. Sürücüyü 1 üst sürücü, yani en son sürücüye güncelledim, shader cache temizledim. Aynı sorunu yaşadım. Diğer bütün oyunlar mükemmel çalışıyor. Ayrıca hata ilk...

teşekkürler

7900XT sistemde Valorant oynarken bir anda sistem kilitlendi bu tip anlık donmaların en sık sebebi oyun içi overlay'lerin çakışması veya ekran kartı sürücüsünün belirli bir oyuna uyumsuzluğudur. Öncelikle Discord, GeForce Experience gibi tüm overlay'leri kapatıp öyle deneyin; bazen bu bile yeterli oluyor. Eğer sorun devam ederse, ekran kartı sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırıp temiz bir kurulum yapmak ve ardından oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak faydalı olabilir.

Kişi Yorumladı
Geri