Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Age of Empires 4 "karşılaşmaya katılım sağlanamadı" hatası

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Age of Empires 4 "karşılaşmaya katılım sağlanamadı" hatası Merhaba.

Yaklaşık 10 gündür AOE4 de multiplayer oyun açtığımda C04T01R04X-01 5061727406F9 kodlu hatayı alıyorum. Karşılaşmaya katılım sağlanamadı. Seçilen karşılaşmaya katılırken bir sorun oluştu hatası veriyor. Google'da hata kodunu araştırdım, Steam'de bir Türk aynı hatayı almış. Servis sağlayıcısını ve güvenli internetin açık olup olmadığını sordum. Servis sağlayıcısının Superonline olduğunu söyledi ve güvenli interneti kapatınca onun sorunu düzeldi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm

Yaklaşık 10 gündür AOE4 de multiplayer oyun açtığımda C04T01R04X-01 5061727406F9 kodlu hatayı alıyorum. Karşılaşmaya katılım sağlanamadı. Seçilen karşılaşmaya katılırken bir sorun oluştu hatası veriyor. Google'da hata kodunu araştırdım, Steam'de bir Türk aynı hatayı almış. Servis sağlayıcısını ve güvenli internetin açık olup olmadığını sordum. Servis sağlayıcısının Superonline olduğunu söyledi ve güvenli interneti kapatınca onun sorunu düzeldi.

Age of Empires 4"te "karşılaşmaya katılım sağlanamadı hatasıyla karşılaşıyorsanız ve bu hata kodu (C04T01R04X-01 5061727406F9) gözüküyorsa, bu genellikle ağ bağlantısı veya güvenlik duvarı ayarlarıyla ilgili bir soruna...

Age of Empires 4"te "karşılaşmaya katılım sağlanamadı hatasıyla karşılaşıyorsanız ve bu hata kodu (C04T01R04X-01 5061727406F9) gözüküyorsa, bu genellikle ağ bağlantısı veya güvenlik duvarı ayarlarıyla ilgili bir soruna işaret edebilir. Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Güvenli İnternet veya Güvenlik Duvarını Kontrol Edin:
    • Eğer servis sağlayıcınızın güvenli internet özelliğini kapattığınızda sorun çözülüyorsa, güvenlik duvarı veya ağ güvenlik ayarlarını kontrol etmeniz gerekebilir. Güvenli internetin kapalı olması, bazı bağlantı sorunlarını çözebilir.
    • Superonline gibi servis sağlayıcılarının güvenlik ayarlarını değiştirebilir veya destek ile iletişime geçebilirsiniz.
  2. Ağ Ayarlarını Kontrol Edin:
    • Modeminizi veya yönlendiricinizi yeniden başlatmayı deneyin.
    • Oyun için gerekli olan portların yönlendirildiğinden ve ağ trafiğinin kesintisiz olduğundan emin olun. Age of Empires 4’ün oynanması için genellikle belirli portların açık olması gerekebilir. Oyun belgelerinde veya destek forumlarında bu portları bulabilirsiniz.
  3. Oyun ve Steam Güncellemelerini Kontrol Edin:
    • Oyunun ve Steam istemcisinin en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun. Güncellemeler, bağlantı sorunlarını düzeltebilir.
  4. Oyun Dosyalarını Doğrulama:
    • Steam üzerinden Age of Empires 4’ün dosyalarını doğrulayarak eksik veya bozuk dosyaları onarabilirsiniz. Bunu yapmak için:
      • Steam kütüphanenizde Age of Empires 4'ü sağ tıklayın.
      • “Özellikler” seçeneğine gidin.
      • “Yerel Dosyalar” sekmesini seçin ve “Oyun dosyalarını doğrula” butonuna tıklayın.
  5. Firewall ve Antivirüs Ayarlarını Kontrol Edin:
    • Bilgisayarınızdaki güvenlik yazılımlarının Age of Empires 4’ü engellemediğinden emin olun. Gerekirse, oyunu güvenlik yazılımlarının beyaz listesine ekleyin.
  6. VPN Kullanımı:
    • Eğer bir VPN kullanıyorsanız, VPN’i devre dışı bırakmayı deneyin. Bazı oyunlar, VPN bağlantıları ile uyumsuz olabilir.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri