Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Ark tek kişilik oyun açmaya çalışırken çöküyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Ark tek kişilik oyun açmaya çalışırken çöküyor Merhaba, Ark'ı yeni indirdim tek kişilik oyun açmaya çalışırken yükleme ekranında en başta çöküyor. Herhangi bir hata kodu yok oyunun çöktüğü de Görev Yöneticisi'ni açınca anlaşılıyor herhangi bir ekran gelmiyor çünkü aynı bilgisayarda önceden oyunu 66 saat oynadım. Yeniden yükleyince böyle bir sorun çıktı.

Ark tek kişilik oyun açmaya çalışırken çöküyor probleminde önce çakışan yazılımları ve oyun dosyalarını kontrol etmek en iyi başlangıçtır.
Oyunun yükleme ekranında çökmesi, sisteminizde oyun dosyalarının bütünlüğünde veya çakışan yazılımlarda sorun olabileceğini gösterir. Daha önce sorunsuz çalışmış olsa bile, güncellemeler veya mevcut sistem değişiklikleri bu tür sorunlara yol açabilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Bozuk veya eksik oyun dosyaları.
  • Çakışan arka plan uygulamaları veya güvenlik yazılımları.
  • Güncel olmayan veya uyumsuz ekran kartı sürücüleri.
  • Oyun başlatıcısı veya işletim sistemindeki izin sorunları.
  • Yetersiz disk alanı veya disk hataları.
Ark tek kişilik oyun açmaya çalışırken çöküyor çözüm adımları
  1. Oyun başlatıcınızda (örn. Epic Games) oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulama seçeneğini kullanın.
  2. Oyun başlatıcısını yönetici olarak çalıştırın ve oyunu tekrar başlatmayı deneyin.
  3. Ekran kartı sürücülerinizin en son sürümünü yüklediğinizden emin olun.
  4. Antivirüs veya güvenlik duvarınızı geçici olarak devre dışı bırakarak oyunu başlatmayı deneyin.
  5. Oyunun kurulu olduğu klasörde yeterli disk alanı olduğundan ve gerekli izinlere sahip olduğundan emin olun.
  6. Oyunun kurulu olduğu klasördeki veya başlatıcıdaki geçici dosyaları temizleyin.
  7. Oyun dosyalarını tamamen silip temiz bir kurulum yapın.

Kişi Yorumladı
Geri