Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ASRock A520M-HVS anakartla Valorant VAN9003 hatası nasıl giderilir?
ASRock A520M-HVS anakartla Valorant VAN9003 hatası nasıl giderilir? Windows 11'e yeni geçince böyle bir şey oluyormuş. Valorant'a girmek isteyince bu hatayı verdi. Araştırdım fakat pek anlamadım. Anakartım ASRock A520M-HVS bir türlü yapamadım.
ASRock A520M-HVS anakartla Valorant VAN9003 hatası nasıl giderilir yaşanıyorsa sorun çoğunlukla dosya bütünlüğü, izinler veya sürücü uyumsuzluğundan çıkar.
Windows 11'e geçiş sonrası bu tür güvenlik doğrulaması gerektiren hatalar ortaya çıkabilir. Özellikle Valorant gibi anti-hile sistemi olan oyunlarda bu tür sorunlar yaşanabilir. Sorunun temelinde genellikle sistemin önyükleme (boot) ayarları yatar. Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
Sistem ve BIOS ayarlarının (UEFI, CSM, Secure Boot) uyumsuzluğu
Oyun dosyalarının bozulması veya eksik olması
Sürücülerin güncel olmaması veya çakışması
Windows 11 güvenlik gereksinimlerinin (TPM 2.0, Secure Boot) karşılanmaması
ASRock A520M-HVS anakartla Valorant VAN9003 hatası nasıl giderilir çözüm adımları
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve anakartınızın BIOS'una girmek için belirtilen tuşa (genellikle DEL veya F2) basın.
BIOS ayarlarında 'Boot' veya 'Önyükleme' menüsüne girin.
CSM (Compatibility Support Module) seçeneğini bulun ve 'Disabled' (Devre Dışı) olarak ayarlayın. Bu, sistemin UEFI modda çalışmasını sağlar.
Ardından 'Secure Boot' (Güvenli Önyükleme) seçeneğini bulun ve 'Enabled' (Etkin) olarak ayarlayın.
Ayarları kaydedip BIOS'tan çıkın. Sistem yeniden başlatıldığında, Valorant'ı tekrar çalıştırmayı deneyin.
Eğer sorun devam ederse, Valorant oyun istemcisi üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
ASRock'un web sitesinden en güncel A520M-HVS yonga seti (chipset) sürücülerini indirip kurun.
Temiz kurulum yaparken diskte MBR yerine GPT bölümleme şemasının kullanıldığından emin olun, çünkü bu UEFI modu gerektirir.