Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Assassin's Creed Mirage'in bazı sahnelerinde parlaklık çok yükseliyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Assassin's Creed Mirage'in bazı sahnelerinde parlaklık çok yükseliyor Assassin's Creed Mirage'de kapalı alanlarda bazı açılarda aşırı bir parlama oluyor ve hiçbir şey göremiyorum. Bu bazen de ara sahnelerde oluyor ve hikayeyi kaçırmama sebep olabiliyor. Parlaklık ve kontrast kısmayı denedim olmadı, belgelerden bloom = 0 yapmayı denedim olmadı, DLSS kapatmayı denedim olmadı, tam ekran veya çerçevesiz yapınca düzelmiyor (ekran görüntüleri pencereli modda çekilmiştir).

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/ekran-goeruentuesue-2026-03-09-183613-png.2673932/ https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/ekran-goeruentuesue-2026-03-09-183627-png.2673933/

Assassin's Creed Mirage'in bazı sahnelerinde parlaklık çok yükseliyor problemi çoğu sistemde birkaç ayarla düzelir; aşağıdaki adımlar pratik bir kontrol listesidir.
Oyunun kapalı alanlarında ve ara sahnelerde yaşanan aşırı parlama sorunu, görsel deneyimi olumsuz etkileyerek oynanışı zorlaştırabilir. Bu durum, özellikle karanlık ortamlarda detayları görmeyi engelleyebilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücülerindeki uyumsuzluklar veya güncel olmama durumu.
  • Oyunun grafik ayarlarının sistemle tam uyumlu olmaması.
  • Arka planda çalışan diğer uygulamalarla çakışmalar.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde meydana gelen bozulmalar.
  • Monitör ayarlarının veya oyun içi parlaklık/kontrast ayarlarının yetersizliği.
Assassin's Creed Mirage'in bazı sahnelerinde parlaklık çok yükseliyor çözüm adımları
  1. Ekran kartınızın (NVIDIA, AMD, Intel) en güncel sürücülerini üreticinin resmi web sitesinden indirip kurun.
  2. Oyun başlatıcınız (Ubisoft Connect, Epic Games Launcher vb.) üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin ve eksik/bozuk dosyaları onarın.
  3. Oyunu başlatmadan önce gereksiz arka plan programlarını (tarayıcılar, diğer oyun platformları, sistem izleme araçları) kapatın.
  4. Oyun içi grafik ayarlarında HDR seçeneğini (varsa) kapatıp açmayı deneyin.
  5. Oyunun ayarlar klasöründeki yapılandırma dosyalarını (genellikle .ini veya .cfg uzantılı) yedekleyip, parlaklık, bloom veya ışıklandırmayla ilgili olabilecek değerleri kontrol edin veya sıfırlayın.
  6. Oyunun kullandığı DirectX sürümünün sisteminizde kurulu ve güncel olduğundan emin olun.

Kişi Yorumladı
Geri