Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Assassin's Creed Unity bilgisayarı kilitliyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Assassin's Creed Unity bilgisayarı kilitliyor Oyunda bir dizine geldiğimde Boss'u öldürdüğüm zaman bilgisayarı kilitliyor yani oyunu kapatamıyorum ve Alt Tab da yapamıyorum. Direk bilgisayarın tuşuyla kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Bunu canlı yayında oynamak istiyorum. İlk oyundan son oyuna kadar bir seri yapmak istiyorum ama bu oyun beni oyundan bildiğin soğuttu oyunu orijinal edindim. Ubisoft'tan oynuyorum, bu sorunu çözebilmemin bir yolu var mı?

Assassin's Creed Unity bilgisayarı kilitliyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Bu tür donmalar genellikle sistem kaynaklarının yetersizliği, güncel olmayan aygıt sürücüleri veya oyun dosyalarındaki bozulmalardan kaynaklanır. Sorunun kök nedenini bulmak için birkaç temel adımı sırayla uygulamak önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
[*]Güncel olmayan ekran kartı ve diğer sistem sürücüleri.
[*]Oyun dosyalarının bozuk veya eksik olması.
[*]Tam ekran modunda yaşanan uyumluluk sorunları.
[*]Sistem kaynaklarının (RAM, işlemci) yetersiz kalması.
[*]Arka planda çalışan çakışan yazılımlar.

Assassin's Creed Unity bilgisayarı kilitliyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin. AMD, NVIDIA veya Intel'in resmi web sitesinden kartınıza uygun en güncel sürücüyü indirip kurun.
  2. Ubisoft Connect veya oyunun kurulu olduğu platform üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Bu işlem, eksik veya bozuk dosyaları otomatik olarak onaracaktır.
  3. Oyunu tam ekran modunda değil, pencere modunda çalıştırmayı deneyin. Oyunun grafik ayarlarından veya oyun kısayolunun özelliklerinden bu değişikliği yapabilirsiniz.
  4. Oyun içi grafik ayarlarını düşürerek sistemin üzerindeki yükü azaltın. Özellikle gölgeler, dokular ve anti-aliasing gibi performansa etkisi yüksek olan ayarları kısın.
  5. Oyunu çalıştırırken arka planda çalışan gereksiz programları ve uygulamaları kapatın. Çakışan yazılımlar oyunun kararlılığını bozabilir.

Kişi Yorumladı
Geri