Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Assetto Corsa araç içinde ses bozuluyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Assetto Corsa araç içinde ses bozuluyor Merhaba arkadaşlar. Başıma şöyle bu sorun geldi. Assetto Corsa'da bilgisayarımda hoparlör var ayrıyeten kulaklık taktım Content Manager'den ses çıkışını değiştirdim sonra kulaklığı söküp normal hoparlör alıyorum oyundayken normal araç sesi geliyor baştan sonra araç sesi kısıyor kendi kendine Popbang falan varsa araçta o seslerde komple kısıyor kendini aracı durduruyorum rolanti de ses düzeliyor sonra yine gidiyor sürekli aynı şeyi yaşıyorum.

Assetto Corsa araç içinde ses bozuluyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Oyun içindeki ses bozulmaları genellikle ses çıkış ayarlarındaki çakışmalardan veya arka planda çalışan uygulamaların ses dinamiklerini değiştirmesinden kaynaklanır. Bu tür sorunlar, özellikle oyun içi olaylarla tetiklendiğinde can sıkıcı olabilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ses çıkış ayarlarının çakışması (hoparlör ve kulaklık arasında dinamik geçişler).
  • Arka planda çalışan ve ses seviyesini otomatik ayarlayan uygulamalar (örneğin Spotify ses normalleştirme).
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde olası sorunlar.
  • Ses sürücülerinde yaşanan uyumsuzluklar veya güncel olmama durumu.
  • Sistemdeki diğer ses iyileştirme yazılımlarının oyuna müdahale etmesi.
Assetto Corsa araç içinde ses bozuluyor çözüm adımları
  1. Ses Çıkışlarını Doğrulayın ve Ayarlayın: Windows ses ayarlarınızda varsayılan ses çıkış cihazının (örneğin hoparlörleriniz) doğru olduğundan emin olun. Ardından, Assetto Corsa'nın ses ayarlarından (varsa Content Manager üzerinden) de seçili ses çıkış cihazını kontrol edin ve yalnızca bir cihazın aktif olduğundan emin olun. Geçiş yaptığınızda kulaklığı çıkarıp hoparlörleri aktif bırakarak test edin.
  2. Spotify Ses Normalleştirmeyi Devre Dışı Bırakın: Spotify uygulamanızın ayarlarından "Ses Kalitesi" bölümüne gidin ve "Ses seviyesini normalleştir" seçeneğini kapatın. Bu özellik oyun sesini de etkileyebilir.
  3. Ses Sürücülerini Güncelleyin veya Yeniden Yükleyin: Ses kartı sürücülerinizi (örneğin Realtek, Nvidia HD Audio vb.) cihazınızın üreticisinin web sitesinden indirip güncelleyin. Sorun devam ederse, mevcut sürücüleri kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra temiz bir kurulum yapın. "Sol" gibi ek ses iyileştirme yazılımları varsa, bunları geçici olarak devre dışı bırakıp sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
  4. Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Kontrol Edin: Steam veya oyunun kullandığı başlatıcı üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulama işlemini başlatın. Bu, eksik veya bozuk dosyaların onarılmasına yardımcı olur.

Kişi Yorumladı
Geri