Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Assetto Corsa düşük FPS ve %500 GPU kullanımı oluyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Assetto Corsa düşük FPS ve %500 GPU kullanımı oluyor Birkaç gündür oyunum 33 FPS'den fazla vermiyor. Oyunu sildim, baştan indirdim. Content Manager'ı sildim, baştan indirdim ama yine aynı devam ediyor. Ayrıca GPU kullanımı %500 olarak gözüküyor. Bunun çözümü nedir acaba? Driver'ım güncel, sistem özelliklerim Ryzen 5 7500F, 4060, 16 RAM'im var. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Assetto Corsa düşük FPS ve %500 GPU kullanımı oluyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Bu tür yüksek GPU kullanımı ve düşük FPS sorunları genellikle oyun dosyalarının bozulması, sürücü uyumsuzlukları veya sistem kaynaklarının verimsiz kullanılmasıyla ilgilidir. Ayrıca arka planda çalışan diğer uygulamalar da performansı etkileyebilir. Sorunun kök nedenini bulmak için dikkatli bir inceleme gereklidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Bozuk veya eksik oyun dosyaları
  • Eski, uyumsuz veya hatalı ekran kartı sürücüleri
  • Arka planda çalışan çakışan yazılımlar
  • Yanlış oyun içi grafik ayarları
  • DirectX veya Vulkan kütüphane sorunları

Assetto Corsa düşük FPS ve %500 GPU kullanımı oluyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak güvenli modda tamamen silin ve ardından en güncel sürücüleri temiz bir kurulumla yükleyin.
  2. Assetto Corsa oyun dosyalarının bütünlüğünü oyunun başlatıcısı (Steam veya Content Manager) üzerinden doğrulayın.
  3. Content Manager'ı tamamen kaldırıp, ilgili tüm ayar dosyalarını temizledikten sonra yeniden yükleyin ve ayarlarını kontrol edin.
  4. NVIDIA Denetim Masası'nı açarak 3D Ayarlar Yönetimi altından "Dikey Senkronizasyon" (V-SYNC) ayarını "Uygun olduğunda aç" veya "Kapalı" olarak ayarlayıp deneyin. Küresel ayarlar oyun içi ayarları geçersiz kılabilir.
  5. DirectX End-User Runtime Web Installer'ı Microsoft'un sitesinden indirip çalıştırarak DirectX kütüphanelerinizi güncelleyin.
  6. Oyun sırasında gereksiz arka plan uygulamalarını (tarayıcılar, indirme yöneticileri, diğer oyun istemcileri) kapatın.
  7. Assetto Corsa'nın grafik ayarlarını varsayılan değerlere sıfırlayarak sorunun oyun içi ayarlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını test edin.

Kişi Yorumladı
Geri