Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

"Bağlantı Yok" hatası verip online oyunlardan atıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
"Bağlantı Yok" hatası verip online oyunlardan atıyor Merhabalar, son 1 haftadır CS2 veya herhangi bir online Steam oyunu oynarken aniden sunucudan düşüp "sunucu bağlantısı kesildi" uyarısı alıyorum. Steam'e baktığımda da "Bağlantı Yok" yazıyor. Fakat internet hız testi yaptığımda indirme ve yükleme hızı hep sabit ve güzel çekiyor.

DNS'i 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yaptım, indirme sunucusunu değiştirdim, Steam'i yönetici yaptım, Windows Defender Firewal'i kapattım ama düzelmedi, yardımcı olur musunuz agalar?

"Bağlantı Yok" hatası verip online oyunlardan atıyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Bu tür bağlantı kesilmeleri ve "Bağlantı Yok" hataları, internet hızınız iyi olsa bile farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Denemiş olduğunuz DNS ayarları ve indirme sunucusu değişikliği gibi adımlar sorunu çözmediyse, daha derinlemesine kontroller gerekebilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Arka planda çalışan ve ağ bağlantısını etkileyen çakışan uygulamalar veya servisler.
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması, bozuk olması veya çakışması.
  • Modem, router gibi ağ cihazlarındaki geçici veya kalıcı yapılandırma sorunları.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya eksik veri içermesi.
  • Steam istemcisindeki geçici hatalar veya bozulmalar.
  • İşletim sistemindeki nadir görülen ağ yapılandırma problemleri.
"Bağlantı Yok" hatası verip online oyunlardan atıyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırıp, ardından hem NVIDIA hem de Intel'in resmi web sitelerinden en güncel sürücüleri indirerek temiz kurulum yapın.
  2. Steam kütüphanenizde ilgili oyuna sağ tıklayın, 'Özellikler' > 'Yüklü Dosyalar' > 'Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula' seçeneğini çalıştırarak eksik veya bozuk dosyaları kontrol edin ve onarın.
  3. Modem ve router'ınızı kapatın, en az 30 saniye bekleyin ve ardından tekrar açarak ağ cihazlarınızı yeniden başlatın.
  4. Görev Yöneticisi'ni açarak internet bağlantınızı kullanıyor olabilecek veya çakışmaya neden olabilecek gereksiz arka plan uygulamalarını tespit edip kapatın.
  5. Eğer sorun yaklaşık bir haftadır devam ediyorsa, Windows'un Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanarak sorunun yaşanmadığı bir tarihe ait geri yükleme noktasına dönmeyi deneyin.
  6. Steam istemcisini bilgisayarınızdan tamamen kaldırıp, ardından tekrar indirip kurarak istemcinin kendisindeki olası sorunları giderin.
  7. Oyun oynarken MSI Afterburner gibi bir izleme yazılımı ile GPU, CPU kullanım oranlarını ve sıcaklık değerlerini takip ederek donanımsal bir limit olup olmadığını kontrol edin.

Kişi Yorumladı
Geri