Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Battlefield "packet loss" sorunu sebebiyle hızlanıp yavaşlıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Battlefield "packet loss" sorunu sebebiyle hızlanıp yavaşlıyor Oyunu bir türlü düzgün oynayamıyorum, sol köşede o turuncu karelerden çıkıyor, bazen de saat iconu.
Sistemim yeterli, internetim kabloyla bağlı (Superonline 1000 mbps).
Aşağı yukarı her oyunda bu sorun var, sürekli hızlı akıp normale dönüyor.
Sebebini bilen var mı?

Battlefield packet loss sorunu sebebiyle hızlanıp yavaşlıyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Oyunu oynarken yaşanan bu ani hızlanma ve yavaşlama sorunları, genellikle ağ bağlantısındaki kararsızlıkla ilgilidir. Sol köşedeki turuncu kareler veya saat ikonu, ağ paketlerinin kaybolduğunu veya geciktiğini gösterir. Yüksek internet hızına ve kablolu bağlantıya rağmen bu durumun yaşanması, sorunun farklı kaynaklardan beslenebileceğini düşündürmektedir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ağ cihazlarında (modem/router) arabellek taşması veya güncel olmayan firmware.
  • İnternet servis sağlayıcınızın (ISS) altyapısındaki sorunlar veya yoğunluk.
  • Arka planda çalışan ve bant genişliği tüketen uygulamalar (indirme yöneticileri, bulut senkronizasyonu).
  • Eski veya uyumsuz ağ kartı sürücüleri.
  • Güvenlik duvarı (firewall) veya antivirüs yazılımlarının bağlantıyı engellemesi.

Battlefield packet loss sorunu sebebiyle hızlanıp yavaşlıyor çözüm adımları
  1. Modeminizi ve router'ınızı kapatıp 30 saniye bekledikten sonra tekrar açın. Her ikisini de yenileyerek bağlantı sorununu giderin.
  2. Oyun sırasında bant genişliği kullanan tüm arka plan uygulamalarını (indirme yöneticileri, bulut depolama senkronizasyonları, güncellemeler) kapatın. Görev Yöneticisi'ni (Ctrl+Shift+Esc) kullanarak ağ kullanımını kontrol edin.
  3. Ağ kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Aygıt Yöneticisi'ni açıp Ağ Bağdaştırıcıları altındaki kartınıza sağ tıklayıp "Sürücü güncelleştir" seçeneğini kullanın.
  4. Güvenlik duvarınızın veya antivirüs yazılımınızın Battlefield'ı engellemediğinden emin olun. Bu yazılımların ayarlarından oyun için istisna ekleyebilirsiniz.
  5. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Eğer oyunu Steam, EA App veya başka bir platformdan başlattıysanız, ilgili platformun kütüphanesinden oyunun dosyalarını denetleyin.
  6. Farklı bir Ethernet kablosu deneyin. Mevcut kablonuzda fiziksel bir hasar veya kalitesizlik soruna yol açabilir.

Kişi Yorumladı
Geri