Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra LoL çok geç açılıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra LoL çok geç açılıyor Bilgisayarımda kitlenmeler başladı durduk yere. Oyun kilitleniyor, daha dogrusu bilgisayar kilitleniyor ve bir daha asla tepki vermiyor. Fişten çekip geri giriyorum LoL'e. Riot istemcisi arkada çok fazla işlem görüyor ama oyunu açmıyor. Bunu daha hızlı açma yöntemi var mı? Çünkü ban yiyip duruyorum. Bu da canımı çok fena sıkıyor.

C) Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra LoL çok geç açılıyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir. Bu durum, sistem dosyalarındaki bozulmalar, sürücü uyumsuzlukları veya arka planda çalışan çakışan servislerden kaynaklanabilir. Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek ve gereksiz işlemleri sonlandırmak genellikle ilk adımlar arasında yer alır.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • League of Legends oyun dosyalarının bozulmuş veya eksik olması.
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan diğer uygulamalar veya servisler.
  • Sürücülerin güncel olmaması veya uyumsuzluk göstermesi.
  • Sabit disk (HDD) veya SSD'de yaşanan performans sorunları veya bozulmalar.
  • Riot istemcisinin veya oyunun kendisinin önbelleğinde biriken hatalı veriler.
Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra LoL çok geç açılıyor çözüm adımları
  1. League of Legends oyun dosyalarını doğrulamak için Riot İstemcisi'ni açın, oyun kütüphanenizden LoL'ü bulun ve "Onar" seçeneğini kullanın.
  2. Görev Yöneticisi'ni açarak (CTRL+SHIFT+ESC) LoL veya Riot istemcisi ile ilgili gereksiz arka plan işlemlerini sonlandırın.
  3. Windows Arama çubuğuna "cmd" yazarak Komut İstemi'ni Yönetici olarak çalıştırın, ardından ''sc delete vgk'' komutunu yazıp Enter'a basın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu, oyunun gerektirdiği bir servisle ilgili sorunları giderebilir.
  4. Bilgisayarınızın depolama biriminin (HDD veya SSD) sağlığını kontrol edin. CrystalDiskInfo gibi araçlarla disk sağlığı hakkında bilgi alabilirsiniz; bozuk sektörler veya düşük sağlık durumu yavaşlamaya neden olabilir.
  5. Sorun devam ederse, League of Legends'ı ve Riot İstemcisi'ni tamamen kaldırıp ardından en güncel sürümlerini yeniden yükleyin.
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, sisteminizdeki genel performans sorunları veya donanımsal (özellikle depolama birimi) problemler olası nedenler arasındadır.

Kişi Yorumladı
Geri