Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

BIOS güncellemesi sonrası Age of Empires'ta bağlantı ve çökme sorunları başladı

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
BIOS güncellemesi sonrası Age of Empires'ta bağlantı ve çökme sorunları başladı Herkese mutlu forumlar. Sorunum garip bir şekilde BIOS güncellemesi yaptıktan sonra başladı. Oyunu açıyorum, her şey iyi güzel; ana menüde bekliyorum veya hızlıdan yapay zekaya karşı giriyorum, fark etmeksizin 3-4 dakika sonra bağlantım ardından da oyunum çöküyor. İnternetimde problem yok; denediğim çözümler arasında internet kartı yazılımını yeniden kurmak, driver güncellemek, DNS'leri kurcalamak gibi gibi şeyleri yapsam da sonuç değişmedi. Umarım yardımcı olacak biri çıkar da şu dertten...

teşekkürler

Roblox açılmıyor sorunu için ilk bakılacak yer genelde oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek olur; Microsoft Store veya Roblox Player'ın kendi ayarlarından onarım veya yeniden yükleme seçeneğini deneyebilirsin. Ekran kartı sürücülerinin en güncel sürümde olduğundan emin olmak da bu tarz açılmama problemlerinde sıklıkla işe yarar. Arka planda çalışan gereksiz programları ve özellikle oyun içi overlay'leri (Discord, GeForce Experience vb.) kapatmak da stabiliteyi artırabilir.

BIOS güncellemesi sonrası Age of Empires'ta bağlantı ve çökme sorunları başladı sorununun çözümü genellikle BIOS güncellemesinin ardından oluşan sürücü veya donanım ayarı çakışmalarından kaynaklanır. Anakartının web sitesinden en güncel chipset sürücülerini indirip kurman, ardından ekran kartı sürücülerinin de temiz kurulum yaparak en son sürüme güncellenmesi genellikle bu tür problemlerin önüne geçer. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak da ek bir önlem olarak faydalı olabilir.

Kişi Yorumladı
Geri