Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Call of Duty WWII açılmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Call of Duty WWII açılmıyor Steam üzerinden CoD WWII indirdim oyun açıldı herhangi bir sıkıntı yok. Ondan sonra Türkçe yama kurdum ve yama kuruldu sorun olmadı fakat oyunun yükleme ekranlarında oyun sürekli siyah ekran veriyordu düzeltmeye çalıştım, fakat olmadı daha sonra oyunu sildim ve tekrar yükledim buna rağmen "486 ens_code_post_gfx. Fd error " hatasını verip duruyor, oyunun dosyalarının Steam üzerinde doğruluğunu onaylasam bile aynı hatayı almaya devam ediyorum.

Call of Duty WWII açılmıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Steam üzerinden kurduğunuz Call of Duty WWII oyunu, Türkçe yama kurulumu sonrasında siyah ekran veya "486 ens_code_post_gfx. Fd error" hatası vererek açılmıyor. Oyun dosyalarını doğrulama işlemi sorunu çözmemiş görünüyor.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Türkçe yama ile ilgili uyumsuzluklar veya bozuk dosyalar.
  • Oyunun dil dosyalarında meydana gelen bozulmalar.
  • Gereken DirectX veya Visual C++ paketlerinin eksik veya güncel olmaması.
  • Sürücü uyumsuzlukları veya eski grafik sürücüleri.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün Steam tarafından tam olarak kontrol edilememesi.
  • Antivirüs programlarının oyunu engellemesi.
Call of Duty WWII açılmıyor çözüm adımları
  1. Oyunun kurulu olduğu klasöre gidin. Ardından 'English' klasörünü bulun ve içindeki 'eng_common_mp.Fd' dosyasını silin. Bazı durumlarda 'common_mp.Fd' dosyasını da silmek gerekebilir.
  2. Dosyaları sildikten sonra Steam üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü tekrar doğrulayın.
  3. Türkçe yamayı kaldırıp oyunu yamasız çalıştırmayı deneyin. Sorun devam ederse yamayı kaldırarak ilerleyin.
  4. Yamayı tekrar kurmanız gerekiyorsa, oyunun güncel sürümüyle uyumlu olduğundan emin olun ve kurulum adımlarını dikkatlice takip edin.
  5. Oyunun çalıştırılabilir dosyasına sağ tıklayarak Özellikler > Uyumluluk sekmesinden "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini işaretleyin veya uyumluluk modunu deneyin.
  6. Sisteminizde yüklü olan DirectX ve Visual C++ Redistributable paketlerinin en güncel sürümlerini kurduğunuzdan emin olun.
  7. Antivirüs ve güvenlik duvarı yazılımlarınızı geçici olarak devre dışı bırakarak oyunu çalıştırmayı deneyin.
Silinen .Fd dosyaları oyunun dil paketleriyle ilgilidir; bu dosyaların bozulması veya eksik olması başlatma sorunlarına yol açar.

Kişi Yorumladı
Geri