Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Call of Duty WWII açılmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Call of Duty WWII açılmıyor Görselde olan hatayı veriyor, oyunu kaldırdım, geri yükledim, gene aynı hata veriyor. Steam'den dosyaların bütünlüğünü doğruluyorum, gene aynı. 2 saat önce oynuyordum, sorun yoktu. Paris diye bir bölüme gelince böyle oldu. Çözümünü bilen yardım ederse çok sevinirim.

Call of Duty WWII açılmıyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyunun açılmaması can sıkıcı bir durumdur. Özellikle kısa süre önce sorunsuz çalışırken birdenbire başlamaması sinir bozucu olabilir. Bu tür hatalar genellikle sistem dosyalarıyla, oyunun kendi dosyalarıyla veya sürücü uyumsuzluklarıyla ilgili olabilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarında bozulma veya eksiklik.
  • Güncel olmayan ekran kartı sürücüleri.
  • Arka planda çalışan çakışan yazılımlar.
  • Windows veya oyunun kullandığı ek kütüphanelerdeki (DirectX, Visual C++ Redistributable) sorunlar.
  • Dil paketlerinde veya yamalarda oluşan uyumsuzluklar.
Call of Duty WWII açılmıyor çözüm adımları
  1. Oyunun kurulum dizinindeki `main` klasörüne gidin. Eğer `local_xxx` gibi bir alt klasör (örneğin `local_en`) varsa, bu klasör içindeki `eng_common_mp.Fd` ve `common_mp.Fd` dosyalarını silin. Ardından Steam'de oyun dosyalarının bütünlüğünü tekrar doğrulayın.
  2. Windows Ayarları > Uygulamalar > Uygulamalar ve Özellikler bölümüne gidin. Listeden 'Call of Duty WWII' oyununu bulun, üzerine tıklayın ve 'Gelişmiş seçenekler'i seçin. Açılan sayfada önce 'Onar' butonuna basın. Sorun devam ederse 'Sıfırla'butonunu kullanın.
  3. Oyunun çalıştırılabilir dosyası (Call of Duty WWII.exe) üzerine sağ tıklayarak 'Özellikler'i açın. 'Uyumluluk' sekmesine gidin ve 'Bu programı uyumluluk modunda çalıştır' seçeneğini işaretleyip menüden Windows 7 veya Windows 8'i seçerek deneyin.
  4. Ekran kartınızın sürücülerini üreticinin resmi web sitesinden (NVIDIA, AMD veya Intel) indirerek 'temiz kurulum' (clean install) ile güncelleyin.
  5. Microsoft Visual C++ Redistributable paketlerinin ve DirectX son sürümünün sisteminizde yüklü olduğundan emin olun. Eksik veya bozuksa yeniden yükleyin.
  6. Oyunu başlatmadan önce arka planda çalışan gereksiz tüm programları (antivirüs yazılımları, tarayıcılar, oyun içi arayüzler vb.) kapatın.
Türkçe yama sonrası bu hata başladıysa, yamayı kaldırıp oyunu tekrar denemek veya yamanın güncel/uyumlu bir versiyonunu kullanmak sorunu çözebilir.

Kişi Yorumladı
Geri