Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

CPU ışığı kırmızı, DRAM ışığı sarı yanıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
CPU ışığı kırmızı, DRAM ışığı sarı yanıyor CPU ışığı kırmızı DRAM ışığı sarı yanıyor.

Sistem güncellemesi için MSI tomhawk Max B850 Wi-Fi anakartını ve ASUS TUF 850W Gold PSU sunu aldım.

Bağlantılarını yaptım açtım fakat anakart üzerinde CPU ışığı kırmızı, DRAM ışığı ise sarı yanıyor ekran gelmiyor.

Çift XPG DDR5 Black RAM kullanıyorum. RAM'ları anakartın 2. ve 4. slotuna taktım.

RAM'ı teke düşürünce ve 2.veya 4. slota takınca PC açılıyor fakat bir süre sonra donuyor. 1. ve 3. slotta ise ekran gelmiyor.

Sizce sorun ne olabilir...

teşekkürler

CPU ışığı kırmızı, DRAM ışığı sarı yanıyor Bu tür durumlarda genellikle işlemcinin veya RAM modüllerinin yuvalarına tam oturmaması en sık karşılaşılan problemdir. Anakartınızın kılavuzunda DDR5 için belirtilen doğru RAM slotlarını teyit edip, RAM'lerin ve işlemcinin yuvalarına tam oturduğundan emin olduktan sonra deneyin. Eğer bu kontrollerden sonra sorun devam ederse, anakart üzerindeki CMOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekleyerek BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Bu tür LED uyarıları bazen işlemci veya RAM uyumluluğuyla da ilgili olabilir, ancak öncelikle fiziksel bağlantıları gözden geçirmek en sağlıklısı.

Kişi Yorumladı
Geri