Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

CraftRise Alt+Tab atınca siyah ekran geliyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
CraftRise Alt+Tab atınca siyah ekran geliyor Hocam Bedwars oynadığım Launcher'da Alt Tab atarak girince siyah ekran geliyor ya da örnek veriyorum Alt Tab atıp konuşma platformuna geçiyorum yine siyah ekran. Bir 3-5 saniye sürüyor. Çok can sıkıcı. Sistemlik bir sıkıntı olduğunu hiç zannetmiyorum, çözümü nedir?

CraftRise Alt+Tab atınca siyah ekran geliyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyun sırasında Alt+Tab ile pencere değiştirmeye çalışırken yaşanan siyah ekran sorunu, genellikle ekran ayarlamaları veya yazılım çakışmalarından kaynaklanır. Bu durum, grafik sürücülerinin veya oyun dosyalarının güncelliği ile de ilişkili olabilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Masaüstü ve oyun arasındaki çözünürlük veya yenileme hızı farklılıkları.
  • Arka planda çalışan çakışan uygulamalar veya iletişim yazılımları.
  • Eksik veya bozuk oyun dosyaları.
  • Güncel olmayan ekran kartı sürücüleri.
  • Grafik ayarlarındaki uyumsuzluklar.

CraftRise Alt+Tab atınca siyah ekran geliyor çözüm adımları
  1. Oyunun çözünürlüğünü masaüstü çözünürlüğünüzle aynı yapın.
  2. Ekran yenileme hızını masaüstünde düşürerek veya oyun içindeki yenileme hızını ayarlayarak deneyin.
  3. Oyuna girip çıktıktan sonra tekrar Alt+Tab ile geçiş yapmayı deneyin, bazen çift Alt+Tab işlemi sorunu çözebilir.
  4. Oyun çalışırken arka planda açık olan gereksiz programları (özellikle iletişim araçları) kapatın.
  5. Oyunun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak için başlatıcıdaki (launcher) ilgili seçeneği kullanın.
  6. Ekran kartı sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin.

Kişi Yorumladı
Geri