Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

CS oynarken oyun çöküyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
CS oynarken oyun çöküyor Merhaba bir süredir counter oynarken problem yaşıyorum sorunu bir türlü çözemedim. CS2 oynarken ya fata error verip oyun çöküyor ya da bilgisayarım kendi kendine reset atıyor, grafik sürücüsünü kaldır yükle yaptım çözmedi, oyunu sil yükle yaptım çözmedi, format attım o da çözmedi. Kafayı yiyeceğim. Neyin sebep olduğunu bir türlü bulamıyorum.

CS oynarken oyun çöküyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyun dosyaları, sürücüler ve sistem bütünlüğü ile ilgili sorunlar çökme ve yeniden başlatma gibi hatalara yol açabilir. Bu tür sorunlar genellikle beklenmedik kapanmalara neden olarak oyun deneyimini olumsuz etkiler. Adımları dikkatlice uygulayarak sorunun kaynağını bulmak ve çözmek mümkündür.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Bozuk veya eksik oyun dosyaları
  • Güncel olmayan veya hatalı ekran kartı sürücüleri
  • Sistemdeki uyumsuz yazılımlar veya arka plan işlemleri
  • Disk bütünlüğü sorunları veya okuma/yazma hataları
  • Oyunun kendisiyle veya sistemle çakışan ayarlar
CS oynarken oyun çöküyor çözüm adımları
  1. CS2 oyun dosyalarının kurulu olduğu klasöre gidin. `cs2.exe`'nin bulunduğu dizinde `pak01.vpk` dosyasını bulun ve silin. Ardından oyun başlatıcısı (örneğin Steam) üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
  2. Oyunun kurulu olduğu klasördeki `cs2.exe` dosyasına sağ tıklayın, 'Özellikler' seçeneğini açın. 'Uyumluluk' sekmesinde 'Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak' seçeneğini işaretleyin.
  3. Ekran kartı sürücünüz NVIDIA ise, Display Driver Uninstaller (DDU) aracını kullanarak mevcut sürücüyü güvenli modda tamamen kaldırın. Ardından ekran kartı üreticinizin web sitesinden en güncel sürücüyü indirip temiz bir kurulum yapın. AMD veya Intel ekran kartı kullanıyorsanız benzer şekilde temiz kurulum yapmayı deneyin.
  4. Oyun çalışırken arka planda çalışan ve gereksiz işlemci/bellek kullanan uygulamaları (antivirüsler hariç) kapatın. Sistem kaynaklarının oyuna odaklanmasını sağlayın.
  5. Yönetici olarak Komut İstemi'ni açın ve `sfc /scannow` komutunu çalıştırarak bozuk sistem dosyalarını kontrol edin ve onarın.
  6. Oyunun kurulu olduğu diskte hatalar olup olmadığını kontrol etmek için Komut İstemi'ne `chkdsk C: /f /r` (C: yerine oyunun kurulu olduğu sürücü harfini yazın) komutunu girip bilgisayarı yeniden başlatın.
Birden fazla disk kullanıyorsanız, oyunu farklı bir diske kurmayı da deneyebilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Geri