Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Cyberpunk oyunu giriş ekranında takılı kalıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Cyberpunk oyunu giriş ekranında takılı kalıyor Olay şu abi, açıyorum oyunu intro filan giriyor her şey süper, sonra hani "oyunu başlatmak için [tuşa bas]" diyor ya, orada basıyorum Space'e abi, takılıyor orada oyun bekledim bayağı belki açılması zaman alıyordur filan diye, yok abi açılmıyor. Epic Games üzerinden oynuyorum.

Cyberpunk oyunu giriş ekranında takılı kalıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.

Oyunun açılış ekranında, "başlamak için tuşa basın" yazısı geldikten sonra takılı kalması sık karşılaşılan bir durumdur. Bu hata genellikle sistem veya oyun dosyalarıyla ilgili bir tutarsızlıktan kaynaklanır. Sorunu çözmek için birkaç adım izlenebilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya eksik olması.
  • Grafik sürücülerinin güncel olmaması veya uyumsuzluk göstermesi.
  • Yönetici hakları eksikliği veya oyunun çalıştığı klasördeki izin sorunları.
  • Arka planda çalışan çakışan uygulamalar veya güvenlik yazılımları.
  • Oyunun yapılandırma dosyalarındaki olası bozulmalar.

Cyberpunk oyunu giriş ekranında takılı kalıyor çözüm adımları
  1. Epic Games Launcher'ı açın, Kütüphane bölümüne gidin. Cyberpunk 2077 oyununun yanındaki üç noktaya tıklayarak "Doğrula" seçeneğini kullanın. Bu işlem eksik veya bozuk dosyaları tespit edip düzeltecektir.
  2. Ekran kartınızın (NVIDIA, AMD, Intel) sürücülerinin en güncel sürümünü üreticinin resmi web sitesinden indirip kurun. Eski sürücüler uyumluluk sorunlarına yol açabilir.
  3. Oyunun kurulu olduğu ana klasöre giderek Cyberpunk2077.exe dosyasına sağ tıklayın. "Özellikler" > "Uyumluluk" sekmesinde "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini işaretleyin. Epic Games Launcher'ı da benzer şekilde yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
  4. Oyunu başlatmadan önce arka planda çalışan gereksiz uygulamaları, özellikle de antivirüs programlarını (Windows Defender dahil) geçici olarak kapatın veya oyun moduna alın. Bu tür yazılımlar oyunun çalışmasını engelleyebilir.
  5. Oyunun kurulu olduğu klasördeki dosya izinlerini kontrol edin. Klasöre sağ tıklayıp "Özellikler" > "Güvenlik" sekmesinden kullanıcı hesabınızın tam denetim iznine sahip olduğundan emin olun. Gerekirse "Düzenle" butonu ile izinleri güncelleyin.
  6. Oyunun yapılandırma dosyalarının bozulmuş olma ihtimalini göz önünde bulundurun. Genellikle `Belgelerim\CD Projekt Red\Cyberpunk 2077` klasöründe bulunan ayar dosyalarını (örneğin `user.settings`) yedekleyip sildikten sonra oyunu yeniden başlatmayı deneyin.

Kişi Yorumladı
Geri