Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü DayZ nasıl oynanır?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
DayZ nasıl oynanır? Oyunu aldım birkaç sorum var.
Hangi haritada oynanmalı?
Normal sunucu mu modlu sunucu mu?
Bazı videolarsa gördüm adam base yapıyor ve araba kullanıyor bunlar oyunun kendi sunucularında mı var yoksa modlu sunucularda mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Bazı videolarsa gördüm adam base yapıyor ve araba kullanıyor bunlar oyunun kendi sunucularında mı var yoksa modlu sunucularda mı?

DayZ, hayatta kalma temalı bir açık dünya oyunu olduğu için oynanışı oldukça özgürdür ve oyuncunun tercihlerine göre şekillenir. Sorularını tek tek yanıtlayarak başlıyorum:

DayZ'de birkaç farklı harita bulunuyor ve hepsi farklı deneyimler sunar:

1. Chernarus (Vanilla haritası):
    • En popüler harita ve oyunun klasik deneyimini sunar.
    • Büyük bir haritadır (225 km²) ve keşfedilecek çok sayıda yer vardır.
    • Ormanlar, şehirler ve...

DayZ, hayatta kalma temalı bir açık dünya oyunu olduğu için oynanışı oldukça özgürdür ve oyuncunun tercihlerine göre şekillenir. Sorularını tek tek yanıtlayarak başlıyorum:

DayZ'de birkaç farklı harita bulunuyor ve hepsi farklı deneyimler sunar:

1. Chernarus (Vanilla haritası):
    • En popüler harita ve oyunun klasik deneyimini sunar.
    • Büyük bir haritadır (225 km²) ve keşfedilecek çok sayıda yer vardır.
    • Ormanlar, şehirler ve köylerle dolu, dengeli bir yapıya sahiptir.
  2. Livonia (DLC haritası):
    • Daha küçük bir haritadır (163 km²) ve farklı bir atmosfer sunar.
    • Daha yoğun ormanlık alanlara sahip, hayatta kalmayı zorlaştıran bir yapıya sahiptir.
    • Bu haritayı oynamak için ek bir satın alım yapmanız gerekir.
  3. Modlu haritalar (Örn: Deer Isle, Namalsk):
    • Mod topluluğu tarafından geliştirilen özel haritalardır.
    • Namalsk: Sert hava koşulları ve hardcore bir hayatta kalma deneyimi sunar.
    • Deer Isle: Büyük ve detaylı bir haritadır, keşfetmeyi sevenler için idealdir.
Eğer yeni başlıyorsanız, Chernarus'ta başlamak en iyisi olacaktır. Daha fazla deneyim kazandıktan sonra diğer haritalara geçebilirsiniz.

• Normal Sunucular (Vanilla):
    • Oyunun temel mekaniklerini öğrenmek için idealdir.
    • Daha zorlayıcıdır çünkü çoğu şey kıttır ve diğer oyuncular daha rekabetçidir.
    • Modifikasyon yoktur; DayZ'nin orijinal deneyimini yaşarsınız.
  • Modlu Sunucular:
    • Daha fazla içerik, kolaylık veya özelleştirme sunar.
    • Modlara göre değişiklik gösterir:
      • Base-building daha kolay olabilir.
      • Daha fazla araç, silah ve yemek eklenmiş olabilir.
      • PvE (sadece zombilere karşı hayatta kalma) ya da PvP odaklı sunucular olabilir.
    • Tavsiye edilen popüler modlu sunucular: DayZ Expansion, Trader, BaseBuildingPlus.
Yeni oyuncuysanız, normal bir sunucuda başlayarak temel mekanikleri öğrenmenizi öneririm. Daha sonra modlu sunuculara geçerek oyunun farklı yönlerini keşfedebilirsiniz.

Base yapmak ve araba kullanmak hangi sunucularda?

• Base yapma ve araba kullanma, oyunun kendi sunucularında (vanilla) bulunur. Ancak:
    • Base yapmak vanilla sunucularda daha zordur; malzemeleri bulmak zaman alır.
    • Arabalar vanilla sunucularda da vardır, fakat daha az sayıda bulunur ve sürüş mekaniği biraz zorludur.
  • Modlu sunucular bu konuda daha fazla imkan sunar:
    • Daha kolay base kurma seçenekleri.
    • Gelişmiş araç çeşitliliği (kamyon, zırhlı araçlar, helikopterler gibi mod eklemeleri).
Eğer base yapma ve araç kullanma gibi aktiviteleri hızlıca deneyimlemek isterseniz, modlu sunucuları tercih edebilirsiniz.

Başlangıç İpuçları:

1. Temel Eşyalar:
    • İlk iş olarak su, yiyecek ve bir silah bulmaya çalışın.
    • Harita bilginizi geliştirmek için online haritalardan (Örn: iZurvive) faydalanabilirsiniz.
  2. Tehlikelerden Kaçının:
    • Zombilerden çok, oyuncular genelde daha büyük tehdit oluşturur.
    • Eğer bir oyuncu görürseniz, önce gözlem yapıp dost mu düşman mı olduğunu anlamaya çalışın.
  3. Hayatta Kalma:
    • Yiyecek ve içecek stoklarını sürekli kontrol edin. Susuzluk veya açlık hızla sizi öldürebilir.
    • Zombilere karşı sessiz hareket etmeye çalışın; koşmak onları üzerinize çeker.
  4. Modlu Sunucuya Geçiş:
    • Vanilla oynayıp temel mekanikleri öğrendikten sonra modlu sunuculara geçebilirsiniz. Örneğin, Trader modları ile ticaret yapabilir, daha hızlı gelişebilirsiniz.

DayZ oynarken deneyiminizi etkileyen en önemli şey sunucudur. Oyuna alıştıktan sonra farklı sunucuları ve haritaları keşfetmekten çekinmeyin. Keyifli hayatta kalmalar! 🌿

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri