Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

DirectX GetDeviceRemovedReason hatası nasıl çözülür?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
DirectX GetDeviceRemovedReason hatası nasıl çözülür? Arkadaşlar merhaba, bu sorunu uzun zamandır alıyorum fakat bir çözüm yok olmuyor ne denediysem olmadı.
DDU ile sürücüleri silip geri yükledim herkes bunu yazacağı için önceden söyleyeyim denedim ve olmadı.

Sadece FC26 oynarken hata bu şekilde karşıma çıkıyor fakat başka oyunları oynarken de oyun çöküyor sadece, hata yerine oyun yanıt vermiyor.

Ne yaptıysam ne denediysem olmadı, çözemedim. 3-4 aydır bununla uğraşıyorum. Oyunlarda FPS yüksek takılma kasma yaşamıyorum birden gidiyor bu...

teşekkürler

DirectX GetDeviceRemovedReason hatası nasıl çözülür sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Bu hata, grafik sürücülerinde, oyun dosyalarındaki bozulmalarda veya sistem izinlerinde meydana gelen sorunlardan kaynaklanabilir. Oyuncuların karşılaştığı bu yaygın problem için birden fazla çözüm yöntemi mevcuttur. Özellikle grafik donanımının kararsız çalışması veya yazılımsal çakışmalar hataya yol açabilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Grafik sürücüsü uyumsuzlukları veya bozulmaları.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya eksik olması.
  • Sistem veya oyun izinlerinin yetersiz olması.
  • Arka planda çalışan çakışan yazılımlar.
  • Grafik kartı donanımında kararsızlık.

DirectX GetDeviceRemovedReason hatası nasıl çözülür çözüm adımları
  1. Grafik sürücülerini DDU (Display Driver Uninstaller) ile güvenli modda tamamen kaldırın ve ardından en güncel sürücüleri temiz bir kurulumla yükleyin.
  2. Oyun dosyalarının bütünlüğünü (örneğin Steam'de oyun dosyalarını doğrula, Origin'de onar) kontrol edin ve eksik veya bozuk dosyaları onarın.
  3. Oyunun kurulu olduğu klasör veya belgelerimdeki ilgili oyun ayarları dosyaları için yönetici izni verin; örneğin `Belgelerim/FC26/settings.ini` dosyasını bularak `DirectX_Select=1` olarak ayarlamayı deneyin.
  4. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları (özellikle oyun geçmişi tutan veya sistem taraması yapanları) kapatın.
  5. Sistem dosyası denetleyicisini (SFC) çalıştırın: Komut İstemi'ni yönetici olarak açıp `sfc /scannow` komutunu girin.
  6. Bilgisayarınızın güç ayarlarını yüksek performansa alın ve ekran kartınızın kontrol panelinde (NVIDIA Denetim Masası veya AMD Radeon Ayarları) performans odaklı ayarları gözden geçirin.
  7. Oyunun grafik ayarlarından DirectX 11 veya DirectX 12 seçeneği varsa diğerini deneyin; bu genellikle DirectX uyumluluk sorunlarını çözer.
Bu hata, özellikle DirectX'in grafik aygıtından bilgi alma sürecinde bir problem yaşandığında ortaya çıkar; grafik kartı veya sürücü düzeyinde bir istikrarsızlık göstergesidir.

Kişi Yorumladı
Geri