Neler yeni

Doom'un Geliştiricisi Oyunu Not Defteri'nde Oynanabilir Hale Getirdi

Doom'un Geliştiricisi Oyunu Not Defteri'nde Oynanabilir Hale Getirdi


Geliştiriciler, orijinal Doom'u yeni cihazlarda oynanabilir hale getirmeye bayılıyor. Bu noktada, Doom'un oynanabilir hale getirilmediği herhangi bir cihaz kaldığına inanmak zor , ancak Sam Chiet, oyunu Notepad'de 60 fps'de çalıştırmanın bir yolunu buldu! Chiet, Twitter'da başarının bir videosunu paylaştı ve burada "notepad.exe kodunu hiç değiştirmediğini" ve "bu tamamen oynanabilir etkileşimli canlı, sıfır sahte" olduğunu açıkladı. Chiet ayrıca önümüzdeki birkaç gün içinde Doom'un bu versiyonunu yayınlayacağını da açıkladı , bu yüzden hayranlar yakında kendileri deneyebilecekler!


Doom hemen hemen her platformda mevcut, bu yüzden bunun oynamak için ideal bir yol olmayacağını söylemeye gerek yok! Ancak, Doom'u sayısız kez oynamış olanlar için bu eğlenceli bir dikkat dağıtıcı olabilir; Not Defteri sürümünün ne kadar iyi göründüğü de gerçekten etkileyici! Oyundaki her şeyin karakterler kullanılarak görüntülenmesine ve tüm renklerin kaldırılmasına rağmen, aslında neler olduğunu oldukça iyi anlayabilirsiniz. Chiet'in yukarıdaki Tweet'ine verilen yanıt ezici bir çoğunlukla olumluydu ve bazı hayranlar oyunun bu versiyonunu Nightmare modunda yenmeye çalışmak konusunda şaka bile yaptılar.


Bu, oyunun kültürüne aşina olmayanlar için tuhaf görünse de, geliştiricilerin Doom'u çalıştırmaya başladığı çok sayıda platformu abartmak zor . Oyunun kaynak kodu 1997'de halka açık hale getirildi ve bu da bunun gibi deneylere yol açtı. İki yıl önce, bir fan , orijinal ekran ve CPU değiştirilmiş olmasına rağmen, hamilelik testi üzerinde oyunu oynamaya bile başladı . Chiet'in başarısı, gerçek kodun sınırları içinde gerçekleşmesini sağladığı için biraz daha etkileyici!
 

Üst