Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Euro Truck Simulator 2 açılmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Euro Truck Simulator 2 açılmıyor Öncelikle oyunu 2 defa sildim yükledim ona rağmen oyunu açıyorum siyah ekran çıkıyor ardından oyunu kapatıyor bilgisayar da yeni sürücüler de güncel. Ekran kartı: RTX5060 İşlemci: i7 14650HX RAM: 40GB yardımcı olursanız sevinirim.

Euro Truck Simulator 2 açılmıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Euro Truck Simulator 2 oyununun siyah ekran verip hemen kapanması, çoğunlukla grafik sürücülerinin uyumsuzluğu, oyun dosyalarındaki bozulmalar veya arka planda çalışan diğer yazılımlarla yaşanan çakışmalar nedeniyle meydana gelir. Sorunu çözmek için izlenecek adımlar sisteminizin durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya bozulmuş olması
  • Oyunun kurulum dosyalarında eksiklikler veya bozulmaların bulunması
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan ek uygulamalar veya servisler
  • Oyunun başlangıç ayarlarını içeren yapılandırma dosyalarındaki hatalar
  • Yüklenmiş oyun modlarının yeni sürümle uyumsuz olması
Euro Truck Simulator 2 açılmıyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi tamamen kaldırıp en güncel sürümü NVIDIA'nın resmi web sitesinden indirerek temiz bir kurulum yapın. GeForce Experience yerine doğrudan sürücü kurulum dosyasını kullanın.
  2. Steam kütüphanenizde Euro Truck Simulator 2'ye sağ tıklayarak Özellikler > Yüklü Dosyalar > Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula seçeneğini çalıştırın. Bu işlem eksik veya bozuk dosyaları tespit edip düzeltecektir.
  3. Bilgisayarınızda Belgelerim klasörünü açın ve içindeki 'Euro Truck Simulator 2' klasörüne gidin. Bu klasördeki 'steam_profiles' ile başlayan tüm yedek dosyalarını silin. Ayrıca, olası ayar çakışmalarını önlemek için 'config.cfg' ve 'graphics.cfg' gibi yapılandırma dosyalarını yedekleyip silmeyi deneyin.
  4. NVIDIA Denetim Masası'nı açın, "3D ayarlarının yönetilmesi" bölümüne gidin. "Program Ayarları" sekmesinde Euro Truck Simulator 2'yi seçin. Tercih edilen grafik işlemci olarak "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi"ni ayarlayın ve diğer ilgili ayarları varsayılana sıfırlamayı düşünün.
  5. Oyunun konsol özelliğini etkinleştirmek için, eğer oyunun yapılandırma dosyaları arasında varsa, 'config.cfg' dosyasını bulun ve içindeki `g_console_state` ayarını `1` olarak değiştirin.
  6. Eğer oyunda mod kullanıyorsanız, tüm modları geçici olarak devre dışı bırakın. Oyunu modsuz olarak başlatmayı deneyin. Eğer sorun devam etmezse, modları teker teker etkinleştirerek hangi modun soruna yol açtığını belirleyin.
  7. Oyunun performansını etkileyebilecek diğer yazılımları (örneğin Discord, GeForce Experience, Steam gibi uygulamaların oyun içi katman özellikleri) kapatarak oyunu çalıştırmayı deneyin.

Kişi Yorumladı
Geri