Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

FACEIT "Secure Boot is not working proberly" hatası

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
FACEIT "Secure Boot is not working proberly" hatası FACEIT anticheat uygulaması açılırken bu şekilde hata alıyorum. Secure Boot enable ve UEFI gibi ayarları yapmama rağmen hatayı gideremiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

MSI B550 m Pro-vsh Wi-Fi (MS-7C95

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/whatsapp-image-2026-03-11-at-15-44-22-jpeg.2675152/

FACEIT "Secure Boot is not working proberly" hatası hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Bu hata, oyun anticheat yazılımlarının sisteminizin güvenliğini doğrulamaya çalışırken karşılaştığı bir sorundur. Secure Boot'un açık olması gerekliliğine rağmen, bazen sistem yapılandırması veya yazılım uyumsuzlukları nedeniyle bu durum yaşanabilir. MSI B550 anakartınızda bu hatayı almanız, BIOS ayarlarının ince ayar gerektirdiğini gösterebilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • BIOS ayarlarında Secure Boot'un tam olarak yapılandırılmamış olması.
  • TPM 2.0 modülünün doğru çalışmaması veya etkinleştirilmemiş olması.
  • İşletim sistemi veya BIOS'un güncel olmaması.
  • Anticheat yazılımı ile sistem arasındaki uyumsuzluklar.
  • Sürücülerin güncel veya doğru yüklenmemiş olması.
FACEIT "Secure Boot is not working proberly" hatası çözüm adımları
  1. BIOS'unuza girerek "Secure Boot" ayarlarını bulun. "Secure Boot preset" seçeneğini "Maximum Security" olarak ayarlayıp kaydedin.
  2. Sisteminizin BIOS'unun en son sürümüne güncellendiğinden emin olun. Üretici web sitesinden anakart modeliniz (MSI B550 m Pro-vsh Wi-Fi) için mevcut güncellemeleri kontrol edin.
  3. Windows'unuzun güncel olduğundan emin olun. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyerek kontrol edin.
  4. TPM 2.0 modülünün etkin olduğundan ve BIOS'ta doğru çalıştığından emin olun. "tpm.msc" komutunu çalıştırarak durumunu kontrol edebilirsiniz.
  5. MSI anakartınız için chipset sürücülerini güncelleyin.
  6. FACEIT anti-cheat uygulamasını tamamen kaldırın ve ardından en son sürümünü yeniden yükleyin.

Kişi Yorumladı
Geri