Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Far Cry Primal oyundan atıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Far Cry Primal oyundan atıyor Yav canım çekti dedim indireyim Steam'den indirdim bu hata çıktı. Dedik Steam'den kaynaklı gittim Xbox'tan satın aldım yine aynı hatayı verdi. Sebebi ne?

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/img_20260315_202358-jpg.2678325/

Far Cry Primal oyundan atıyor durumunda önce çakışan yazılımları ve oyun dosyalarını kontrol etmek en iyi başlangıçtır. Oyunun Steam ve Xbox gibi farklı platformlarda da aynı hatayı vermesi, sorunun büyük ihtimalle sisteminizdeki dosya bütünlüğü veya sürücü uyumluluğu ile ilgili olduğunu düşündürmektedir. Arka planda çalışan uygulamaların oyunu etkileme olasılığı da göz ardı edilmemelidir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya eksik olması.
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya uyumsuzluk göstermesi.
  • Oyunu etkileyebilecek diğer yazılımların veya arka plan uygulamalarının çakışması.
  • İşletim sistemindeki önemli dosyaların veya DLL'lerin bozulmuş olması.
  • Oyunun grafik ayarlarının sisteminiz için fazla yüksek olması.
Far Cry Primal oyundan atıyor çözüm adımları
  1. Oyunun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Steam'de oyun kütüphanesinde Far Cry Primal'e sağ tıklayıp Özellikler > Yerel Dosyalar > Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula seçeneğini kullanın. Xbox uygulamasında da benzer bir dosya doğrulama özelliği bulunabilir.
  2. Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. NVIDIA, AMD veya Intel gibi ekran kartı üreticinizin resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip kurmanız önemlidir.
  3. Oyunu başlatmadan önce çalışan gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın. Görev Yöneticisi'ni (Ctrl+Shift+Esc) kullanarak oyuna müdahale edebilecek programları sonlandırın.
  4. Oyun içi grafik ayarlarını düşürerek deneyin. Oyunun ayarlar menüsünden grafik kalitesini en düşüğe ayarlayıp sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
  5. Sistem dosyası denetleyicisini çalıştırın. Komut İstemi'ni yönetici olarak başlatıp 'sfc /scannow' komutunu girerek eksik veya bozuk sistem dosyalarını taratıp onarın.

Kişi Yorumladı
Geri