Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

FC 26 oynarken donuyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
FC 26 oynarken donuyor FC 26 oynadığım zaman oyunda takılmalar, donmalar oluyor. Bu her zaman olan bir şey değil; aylardır böyle bir sorunla karşılaşmıyordum ama son 2 gündür oynanamayacak şekilde kasmaya başladı. Aynı sorunu FC 25'te yaşamıştım, bir türlü düzelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

FC 26 oynarken donuyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir. Oyun sırasında anlık takılmalar ve donmalar yaşanması oldukça can sıkıcı bir durumdur. Bu tür performans sorunları çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Oyunda tutarsız kare hızları, sistem kaynaklarının yetersiz kullanımı veya oyun dosyalarındaki bozulmalar bu duruma yol açabilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Arka planda çalışan dosya indirme veya güncelleme işlemleri.
  • Güncel olmayan veya uyumsuz ekran kartı sürücüleri.
  • Yanlış yapılandırılmış oyun içi grafik ayarları.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde bozulmalar veya eksiklikler.
  • Sistem kaynaklarının (RAM, CPU) yetersiz kullanımı.

FC 26 oynarken donuyor çözüm adımları
  1. Arka planda çalışan dosya indirme veya güncelleme işlemlerini kontrol edin, tamamlanmalarını bekleyin. Oyun seçeneklerindeki ilerlemeyi izleyin.
  2. Ekran kartı sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin. NVIDIA Denetim Masası'ndan veya AMD Radeon Software'den oyun için performans ayarlarını kontrol edin.
  3. Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürün veya "Yüksek Performans" moduna alın. V-Sync ayarını kapatıp açmayı deneyin. Maksimum kare hızını ekran yenileme hızınıza sabitleyin.
  4. Oyunun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Steam veya kullandığınız platformun kütüphanesinden oyun ayarlarına girerek bu işlemi yapabilirsiniz.
  5. Oyunun kurulum klasöründeki 'fcsetup' dosyasını metin düzenleyici ile açıp hedef FPS ve yenileme hızı ayarlarını kontrol edin.
  6. Oyun sırasında Görev Yöneticisi'ni açarak CPU ve RAM kullanımını izleyin, başka uygulamaların kaynak tüketmediğinden emin olun.

Kişi Yorumladı
Geri