Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

FiveM dosya konumu nasıl değiştirilir?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
FiveM dosya konumu nasıl değiştirilir? İki ayrı M.2 SSD'im var. Biri 1TB diğeri 512 GB. 512 GB'da hem Windows yüklü hem de FiveM olunca yer kalmıyor fakat FiveM'in dosya konumu yüklerken vs değiştiremiyorum. Applicaton datayı diğer SSD'diye atıyorum oyuna giriyorum. Yeniden C diskine application data yüklüyor.

FiveM dosya konumu nasıl değiştirilir? FiveM'in oyun içi ana veri klasörünü farklı bir SSD'ye taşımak istediğinde en sık karşılaşılan sorun, kurulum yerini doğrudan değiştirememek gibi görünüyor. Bunun en etkili yolu, mevcut `AppData\Local\FiveM` klasörünü tamamen kopyalayıp daha geniş depolama alanına taşımak ve ardından bir sembolik bağ (symbolic link) oluşturmak. Önce FiveM'i kapat, ardından `C:\Users\[KullanıcıAdınız]\AppData\Local\FiveM` konumundaki klasörü istediğin SSD'deki bir yere (örneğin `D:\Games\FiveM_Data`) taşı. Sonrasında yönetici olarak Komut İstemi'ni açıp `mklink /d "%LOCALAPPDATA%\FiveM" "D:\Games\FiveM_Data"` komutunu girerek eski konumu yeni yere bağla. Bu işlem, sistemin ve FiveM'in dosyaları hala eski yerde sanmasını sağlarken, verilerin tamamı belirlediğin yeni konumda yer kaplar.

Kişi Yorumladı
Geri