Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

FiveM RAM kullanımı nasıl azaltılır?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
FiveM RAM kullanımı nasıl azaltılır? FiveM'e yeni başladım ve 10-15 saat oynadım. Oynadığım süre zarfında crashler, takılma sorunları, aniden çökme gibi sorunlar yaşadım. Üstüne bir de bu eklendi. FiveM %95 bellek kullanıyor, oyuna girdikten yaklaşık 30 dakika sonra bellek kullanımı hafiften artmaya başlıyor ve bütün sistem çöküyor. Ekran falan direkt donuyor, sistemi tuştan restart atarak kurtarabiliyorum. Çözümü var mıdır? Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

FiveM RAM kullanımı nasıl azaltılır? Bu tarz yüksek bellek tüketimi ve sistem çökmesi sorunları çoğunlukla oyun dosyalarındaki bozulmalardan veya yüklenen modlardan kaynaklanır. İlk olarak FiveM'in kurulu olduğu ana dizindeki oyun dosyalarını doğrula, ardından kullandığın tüm özel FiveM modlarını (resource'ları) geçici olarak kaldırıp tekrar dene. Ekran kartı sürücülerini en güncel sürüme yükseltmek ve arka planda çalışan Discord gibi gereksiz overlay programlarını kapatmak da bellek kullanımını olumlu etkileyebilir.

Kişi Yorumladı
Geri