Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

FiveM sürekli çöküyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
FiveM sürekli çöküyor Selamlar, FiveM'de bir sunucuda oynuyorum. Sorunum dün başladı. Oyunum 2-3 dakika aralıklarla sürekli hata vermeden kapanmaya başladı. Arada bir hata veriyor fakat genel olarak birden kapanıyor. Oyun çökünce Steam ve Discord'da beraber çöküyor. Sizce neden olabilir ve çözümü nedir?

FiveM sürekli çöküyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Oyunun hata vermeden kapanması, Steam ve Discord gibi diğer uygulamaların da etkilenmesi ciddi sistem sorunlarına işaret edebilir. Bu durum, uyumsuz sürücüler, bozuk oyun dosyaları veya arka planda çalışan çakışan yazılımlardan kaynaklanabilir. Sorunun kaynağını bulmak için belirli adımları takip etmek önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Güncel olmayan veya uyumsuz aygıt sürücüleri (özellikle ekran kartı).
  • Bozuk veya eksik FiveM/oyun dosyaları.
  • Arka planda çalışan ve çakışmaya neden olan yazılımlar (antivirüs, VPN, sistem optimizasyon araçları).
  • Aşırı ısınma sorunları (CPU, GPU).
  • Çakışan modlar veya grafik paketleri.
FiveM sürekli çöküyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin. NVIDA, AMD veya Intel'in resmi web sitesinden modelinize uygun sürücüyü indirip kurun.
  2. FiveM ve ilgili oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. FiveM'i kaldırıp yeniden kurmak veya dosya doğrulama seçeneklerini kullanmak ilk adımdır.
  3. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Antivirüs programları, VPN'ler veya sistem temizleme araçları çakışmaya neden olabilir.
  4. Kanıtlarda belirtilen grafik paketlerini veya citizen dosyalarını FiveM kurulumundan geçici olarak kaldırın. Sonrasında FiveM'i başlatarak otomatik olarak yeniden yüklenmesini sağlayın.
  5. Bilgisayarınızın aşırı ısınıp ısınmadığını kontrol edin. Oyun sırasında CPU ve GPU sıcaklıklarını izleyerek anormal yükseklik olup olmadığını gözlemleyin.

Kişi Yorumladı
Geri