Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

FiveM'de GPU'nun düşük kullanılması neden kaynaklanır?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
FiveM'de GPU'nun düşük kullanılması neden kaynaklanır? Ryzen 7 5700X ile RX6600 var ekran kartım %30 falan kullanılıyor. İşlemcim ise %100 kullanılıyor bir ara %105 falan yazıyordu Ryzen 5 5500'den geçtim FPS yükselir diye ama bir fark olmadı. Ekran kartım hiç kullanılmıyor. Grafikleri yükselttim, sürücüler güncel, sıcaklıklar 60 derece falan görüyor, nihai performansta, RX6600 yüksek performans olarak ayarlı FiveM için. Ama düzelmiyor.

FiveM'de GPU'nun düşük kullanılması neden kaynaklanır? Bu tür performans sorunları genelde FiveM'in kendi önbellek dosyalarından veya arka planda çalışan gereksiz arayüzlerden kaynaklanıyor. İlk olarak, oyunun kurulu olduğu klasördeki 'cache' isimli klasörü silerek temiz bir başlangıç yapmayı dene ve ardından Discord, Steam veya diğer oyun içi arayüzleri kapatıp oyuna tekrar girmeyi dene. Eğer sorun devam ederse, AMD Adrenalin yazılımında FiveM için özel bir profil varsa oradaki ayarları sıfırlamak veya oyun içi grafik ayarlarında daha CPU'ya yük bindirmeyen seçenekleri denemek faydalı olabilir.

Kişi Yorumladı
Geri