Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Forza Horizon 6 FHC01 koduyla crash veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Forza Horizon 6 FHC01 koduyla crash veriyor Oyun çıktığından beri düzenli bir şekilde crash yiyorum. Driver'ı temiz kurulum ile güncelledim; Overwolf ve benzeri bütün yazılımları devre dışı bıraktım. Ayrıyeten overclock sıkıntı olabildiğinden BIOS ayarlarımı da sıfırladım. Sistemim oyun için fazlasıyla yeterli ama hâlâ crash yiyorum. İki farklı hata kodu alıyorum: FHC01 ve FHE01.

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/ekran-goruntusu-2026-05-31-215731-webp.2727898/

Forza Horizon 6 FHC01 koduyla crash veriyor
Genellikle bu tür hataların temelinde bozuk oyun dosyaları yatar, bu yüzden ilk iş olarak oyunun kendi başlatıcısı üzerinden dosyaların bütünlüğünü kontrol edip doğrulatmak en etkili adımdır. Eğer bu adım sorunu gidermezse, sisteminizde DirectX'in en güncel sürümlerinin kurulu olduğundan ve gerekli Microsoft Visual C++ Redistributable paketlerinin tam olduğundan emin olmanız faydalı olacaktır. Bu iki bileşenin eksik veya eski versiyonları, oyunların çökmesine sıkça neden olabiliyor; sürücülerinizi temiz kurduğunuzu belirtmişsiniz, bu güzel bir adım ama bazen sorun daha derinde olabiliyor.

Kişi Yorumladı
Geri