Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Game Pass Call of Duty Launcher'da "oyun kilitlendi (0x0)" hatası

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Game Pass Call of Duty Launcher'da "oyun kilitlendi (0x0)" hatası
Call of Duty MW2 ve Black Ops'u oynamak için Game Pass aldım, oyunu yükledim ve açtım ilk açtığımda düzgün bir şekilde açıldı iki üç ayar yaptım, sonra oynamak için MW2'yi seçtim, seçtikten sonra Launcher'ı kapadı oyunu açtı sonra oyun birden kapandı, ilk kez girdiğim için normal diye düşündüm ancak tekrar launchera girmeyi deneyince bana "oyun kilitlendi (0x0)" hatasını verdi. Oyunun dosya bütünlüğünü kontrol ettim, bilgisayarı aç kapa yaptım, oyunu HDD'den SSD'ye kurdum, oyunu sil yükle yaptım ama hiçbiri işe yaramadı, hatayı olay görüntüleyicisinde görüntülediğimde görselde ki uyarıyı verdi, ne yapmam lazım nasıl bir çözüm bulmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Call of Duty MW2 ve Black Ops'u oynamak için Game Pass aldım, oyunu yükledim ve açtım ilk açtığımda düzgün bir şekilde açıldı iki üç ayar yaptım, sonra oynamak için MW2'yi seçtim, seçtikten sonra Launcher'ı kapadı oyunu açtı sonra oyun birden kapandı, ilk kez girdiğim için normal diye düşündüm ancak tekrar launchera girmeyi deneyince bana "oyun kilitlendi (0x0)" hatasını verdi. Oyunun dosya bütünlüğünü kontrol ettim, bilgisayarı aç kapa yaptım, oyunu HDD'den SSD'ye kurdum, oyunu sil yükle yaptım ama hiçbiri işe yaramadı, hatayı olay görüntüleyicisinde görüntülediğimde görselde ki uyarıyı verdi, ne yapmam lazım nasıl bir çözüm bulmam lazım yardımcı olursanız sevinirim...
Call of Duty MW2 ve Black Ops'u oynamak için Game Pass aldım, oyunu yükledim ve açtım ilk açtığımda düzgün bir şekilde açıldı iki üç ayar yaptım, sonra oynamak için MW2'yi seçtim, seçtikten sonra Launcher'ı kapadı oyunu açtı sonra oyun birden kapandı, ilk kez girdiğim için normal diye düşündüm ancak tekrar launchera girmeyi deneyince bana "oyun kilitlendi (0x0)" hatasını verdi. Oyunun dosya bütünlüğünü kontrol ettim, bilgisayarı aç kapa yaptım, oyunu HDD'den SSD'ye kurdum, oyunu sil yükle yaptım ama hiçbiri işe yaramadı, hatayı olay görüntüleyicisinde görüntülediğimde görselde ki uyarıyı verdi, ne yapmam lazım nasıl bir çözüm bulmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

Call of Duty oyununda "oyun kilitlendi (0x0)" hatası alıyorsan, özellikle Game Pass üzerinden MW2 veya Black Ops 6 (BO6) gibi oyunları oynarken, bu durum genellikle sistem yazılımı veya arka plandaki uygulamalarla ilgili bağlantı uyumsuzlukları yüzünden ortaya çıkıyor. İşte denemen gereken yöntemler:

Olabilecek Sorunlar ve Çözüm Adımları​

Önerilen Adım Adım Uygulama Listesi​

AdımAçıklama
1Windows ve PC’ye tam yeniden başlatma yap.
2Game Pass/Xbox app’i onar; gerekirse sıfırla.
3Oyunu sağ tıklayıp “Yönetici olarak çalıştır”.
4Deep Packet / remapping yazılımlarını kaldır (reWASD, GoodbyeDPI, WeMod vb.).
5Sistem yapılandırmasından gereksiz servisleri kapat, Call of Duty klasörünü sil → onar/sıfırla işlemlerini uygula.
6Oyunu farklı bir sürücüye taşı ya da tamamen sil‑indir.
7Disk üzerindeki dosya sıkıştırmasını kapat.
8Grafik sürücü ve Windows güncellemelerini yap, BIOS/Güncellemeleri kontrol et.

Reddit Kullanıcılarının Yorumları​

“removing GoodbyeDPI worked for me”
“I uninstalled rewasd … it will boot right up”

Bu geri bildirimler, bu yazılımların oyunun açılmasını doğrudan engellediğine işaret ediyor.

Eğer bu adımları tek tek dener, sıfır tek bir yerde başlarsan, hatanın hangi aşamada sona erdiğini daha net görebilirsin. En son çare olarak yeniden Windows yüklemesi de işe yaradığına dair kullanıcı örnekleri mevcut (özellikle BO6 çalışanlarda).

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri