Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü GPU sürücüsü yüklendikten sonra Valorant açılırken "a D3D11-compatible GPU" hatası almak

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
GPU sürücüsü yüklendikten sonra Valorant açılırken "a D3D11-compatible GPU" hatası almak İşletim sistemimi Windows 11'den Windows 10 Pro'ya çevirdim. Bunu yapmadan önce bu hatayı hiç almadım, driverımı yükledim. İlk başta Valorant'ı açtı, sıkıntı yoktu. Oyunun içerisinde Alt+Tab yapınca arada sırada düşüyordu. Daha sonrasında Valorant'ı açarken "a D3D11-compatible GPU (feature level 11.0 shader model 5.0) is required to run the Engine" diye bir hata çıktı. Bunu nasıl düzeltirim?

Çözüm
GPU sürücüsü yüklendikten sonra Valorant açılırken "a D3D11-compatible GPU" hatası almak İşletim sistemimi Windows 11'den Windows 10 Pro'ya çevirdim. Bunu yapmadan önce bu hatayı hiç almadım, driverımı yükledim. İlk başta Valorant'ı açtı, sıkıntı yoktu. Oyunun içerisinde Alt+Tab yapınca arada sırada düşüyordu. Daha sonrasında Valorant'ı açarken "a D3D11-compatible GPU (feature level 11.0 shader model 5.0) is required to run the Engine" diye bir hata çıktı. Bunu nasıl düzeltirim?

Valorant oyununda "a D3D11-compatible GPU (feature level 11.0 shader model 5.0) is required to run the Engine" hatası almanız, genellikle DirectX 11 ile uyumlu bir GPU'nuz olmadığını veya GPU sürücülerinizin doğru şekilde yüklenmediğini gösterir...

Valorant oyununda "a D3D11-compatible GPU (feature level 11.0 shader model 5.0) is required to run the Engine" hatası almanız, genellikle DirectX 11 ile uyumlu bir GPU'nuz olmadığını veya GPU sürücülerinizin doğru şekilde yüklenmediğini gösterir. İşletim sisteminizi Windows 11'den Windows 10 Pro'ya düşürdüğünüz için bu sorun ortaya çıkmış olabilir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri