Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

GT 730 ve i5 3570 Sistemde performans yarı yarıya düştü

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
GT 730 ve i5 3570 Sistemde performans yarı yarıya düştü 2013 yılında bilgisayar almıştım;
Ekran kartım Radeon HD 5550 ya da 5570 Ti hangisi tam hatırlayamıyorum ancak bir hatamdan dolayı ekran kartım yandı.
Bilgisayarımdan eski olsa da çok memnundum bana fazla fazla yetiyordu, 1-2 sn de PC açılırdı işlemlerimi hızlı hızlı yapardım donmazdı PUBG CS:GO falan rahat rahat oynardım.
Ekran kartım yanınca bilgisayarımdan memnun oldugum için bilgisayarcı bana GT 730 ekran kartı önerdi ve onu taktık.
Bilgisayarımın performansı yarı yarıya düştü...

teşekkürler

GT 730 ve i5 3570 Sistemde performans yarı yarıya düştü için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
GT 730 ekran kartı takıldıktan sonra sistem performansında yaşanan yarı yarıya düşüş, basit bir donanım değişikliğinden fazlasını işaret edebilir. Eski sisteminizdeki donanım ile yeni ekran kartı arasındaki uyum ve doğru yapılandırma bu tür sorunların ana nedenlerindendir. Sorunu çözmek için sistem bileşenlerinin birbiriyle doğru iletişim kurduğundan emin olmak önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücülerinin eksik, yanlış veya çakışan sürücülerin yüklü olması.
  • Monitör kablosunun anakart üzerindeki görüntü çıkışına takılı kalması ve harici ekran kartının kullanılmaması.
  • Nvidia kontrol panelindeki yanlış veya kısıtlayıcı ayarlar.
  • Ekran kartının oyunlar tarafından yeterince kullanılmaması, bu da işlemciyi darboğaza sokabilir.
  • Güç kaynağının (PSU) yetersizliği veya eskiyerek kararsız çalışması.

GT 730 ve i5 3570 Sistemde performans yarı yarıya düştü çözüm adımları
  1. Mevcut tüm Nvidia sürücülerini Denetim Masası veya DDU (Display Driver Uninstaller) gibi araçlarla tamamen kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Ardından GT 730 için en güncel sürücüleri Nvidia'nın resmi web sitesinden indirip "Temiz Kurulum" seçeneği ile yükleyin.
  2. Monitörünüzün kablosunun kesinlikle ekran kartı üzerindeki ilgili porta (GT 730 üzerinde) takılı olduğundan emin olun. Anakart üzerindeki portu kullanmak, harici kartın devre dışı kalmasına neden olur.
  3. Oyunları veya performans sorunu yaşadığınız uygulamaları çalıştırırken Görev Yöneticisi'ni (Ctrl+Shift+Esc) açın. Performans sekmesinden Ekran Kartı (GPU) kullanımını izleyin. Eğer kullanım sürekli %50-70 veya daha düşük kalıp CPU kullanımı yüksekse, bir darboğaz veya ayar problemi vardır.
  4. Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayarak Nvidia Kontrol Paneli'ni açın. Sol menüden "3D Ayarlar Yönetimi" seçeneğini seçin. "Genel Ayarlar" sekmesinde "Güç yönetimi modu"nu "Maksimum performansı tercih et" olarak ayarlayın.
  5. Aynı "3D Ayarlar Yönetimi" bölümünde "Dikey Senkronizasyon" (V-Sync) ayarını bulup kapatmayı deneyin. Bazı durumlarda bu ayar performansı düşürebilir.
  6. Windows'un Güç Seçenekleri ayarlarında "Yüksek Performans" planını seçili olduğundan emin olun.
  7. Oyun ayarlarını düşürerek test yapın. GT 730, eski nesil bir kart olduğu için bazı oyunlar için yeterli olmayabilir. Düşük ayarlarda bile aynı performans düşüşü yaşanıyorsa sorun donanımsal veya yapılandırmasal olabilir.

Kişi Yorumladı
Geri