Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

GTA 5 DLSS ve Ray Tracing nasıl açılır?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
GTA 5 DLSS ve Ray Tracing nasıl açılır? Selamünaleyküm hayırlı akşamlar. 7800x3D ve RTX 5070 kullanıcısıyım. Epic Games'ten GTA 5'e giriyorum. Oyunu ayarlar bölümünde DLSS ve Ray Tracing özelliklerini bulamadım. NVIDIA cahiliyim, yeni geçtim. Açmam gereken ayar mı var yoksa bir şeyi mi eksik yaptık? Yardımcı olur musunuz? Örnek bir video bırakacağım, orada var, bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Üçüncü taraf çerezlerini kabul et

GTA 5 DLSS ve Ray Tracing nasıl açılır sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
GTA 5'in tüm sürümlerinde veya her ekran kartı modelinde DLSS ve Ray Tracing desteği bulunmayabilir. Bu teknolojiler genellikle oyunun güncel versiyonlarında ve belirli donanım gereksinimleriyle aktif hale gelir. Ek olarak, DirectX sürümü de bu ayarların görünürlüğünü etkileyebilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyunun DLSS/Ray Tracing desteğinin olmaması veya sürüm uyumsuzluğu.
  • Yanlış DirectX sürümünün kullanılması (Ray Tracing için genellikle DX12 gerekir).
  • NVIDIA sürücülerinin güncel olmaması veya çakışan başka yazılımlar.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünde sorun olması.
  • Oyun içi grafik ayarlarının bu özelliklerin görünmesini engellemesi.

GTA 5 DLSS ve Ray Tracing nasıl açılır çözüm adımları
  1. GTA 5'in standart PC sürümünde yerleşik DLSS ve Ray Tracing desteği bulunmamaktadır; bu özellikler genellikle oyunun modlanmış versiyonları veya bazı özel sürümler aracılığıyla sunulur. Bu nedenle ayarlar menüsünde bu seçenekleri görememeniz normaldir.
  2. Ray Tracing özelliği için oyunun DirectX 12 (DX12) grafik API'sini kullanması gerekir. Epic Games Launcher'dan GTA 5'i başlatırken veya oyunun grafik ayarlarından DirectX sürümünü kontrol edip DX12'ye geçiş yapmayı deneyin. Ayarlar > Görüntü Ayarları veya benzeri bir bölüm altında bu seçenek bulunabilir.
  3. NVIDIA Denetim Masası'nı açın ve "3D Ayarlar Yönetimi" bölümüne gidin. "Program Ayarları" sekmesinde GTA 5'i seçin. "Tercih edilen grafik işlemciyi ayarla" seçeneğinin "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" olarak ayarlandığından emin olun.
  4. Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. NVIDIA'nın resmi web sitesinden veya GeForce Experience uygulaması aracılığıyla en son sürücüyü indirip kurun.
  5. Epic Games Launcher'da oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin. Kütüphaneden GTA 5'i bulun, oyun ayarlarına girin ve "Doğrula" seçeneğini kullanarak eksik veya bozuk dosyaları onarın.
  6. Oyun içindeki tüm grafik ayarlarını en düşüğe getirip deneyin. Bu işlem, temel ayarların görünürlüğünü etkileyebilir. Ardından adım adım ayarları artırarak DLSS ve Ray Tracing gibi özelliklerin görünür olup olmadığını kontrol edin.

Kişi Yorumladı
Geri