Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

GTA 5 Enhanced "game error" hatası veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
GTA 5 Enhanced "game error" hatası veriyor Enhanced'i yeni indirdim. Normal sürümünü oynarken bir sorun olmuyordu. Sistemim fazlasıyla yeterli, Ultra ayarlarda oynuyorum. Story modda sıkıntı yok ama Online'ye girerken görseldeki hatayı veriyor. Ne yaptıysam olmadı. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

GTA 5 Enhanced "game error" hatası veriyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
"Enhanced" sürümünün yüklenmesiyle birlikte ortaya çıkan bu hata, özellikle çevrimiçi modda yaşanan sorunların başında gelir. Normal sürümde bir problem yaşanmaması, sorunun "Enhanced" modunun kurulumu veya oyun dosyalarıyla olan etkileşiminden kaynaklandığını işaret edebilir. Bu nedenle, ilk adım olarak temel sistem kontrolleri ve oyun dosyalarının bütünlüğünü sağlamak önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Windows ve ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması.
  • Oyunun veya "Enhanced" modunun dosya bütünlüğünün bozulması.
  • DirectX veya Visual C++ gibi temel çalışma zamanı kütüphanelerinin eksik veya bozuk olması.
  • Antivirüs programlarının veya güvenlik duvarlarının oyunu veya mod dosyalarını yanlışlıkla engellemesi.
  • Modun kendisinin oyunun belirli bir sürümüyle uyumsuz olması.

GTA 5 Enhanced "game error" hatası veriyor çözüm adımları
  1. Bilgisayarınızdaki Windows işletim sistemini ve ekran kartı sürücülerinizi en son sürümlerine güncelleyin.
  2. Oyunu kurduğunuz platformun (Steam, Epic Games, Rockstar Launcher) sağladığı "oyun dosyalarını doğrula" veya "dosyaları onar" seçeneğini kullanarak oyunun bütünlüğünü kontrol edin.
  3. Microsoft'un DirectX İndirme Aracı'nı kullanarak gerekli DirectX bileşenlerinin kurulu ve güncel olduğundan emin olun; eksik veya bozuk dosyalar varsa yeniden yükleyin.
  4. "Enhanced" modunu kaldırıp oyunu tekrar normal sürümde çevrimiçi olarak deneyin. Eğer sorun ortadan kalkarsa, "Enhanced" modunu farklı bir dizine yeniden kurmayı düşünebilirsiniz.
  5. Antivirüs yazılımınızı ve güvenlik duvarınızı geçici olarak devre dışı bırakarak oyunu başlatmayı deneyin; eğer sorun çözülürse, oyun dosyalarını veya mod klasörünü ilgili yazılımların istisnalar listesine ekleyin.
DirectX İndirme Aracı'nı kullanarak eksik DirectX 9 dosyalarını yüklemeniz gerekebilir.

Kişi Yorumladı
Geri