Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

GTA 5 Enhanced grafik ayarları değiştirilmiyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
GTA 5 Enhanced grafik ayarları değiştirilmiyor Merhaba.

GTA 5 Enhanced grafik ayarlarını full yüklüyorum; her şeyi en yükseğe alıyorum. Sonra oyun yeniden başlat diyor. Yeniden başlatıp oyuna girince hala Max 4778 VRAM kullanıyor. Grafik ayarları hala kendi istediği gibi yapıyor.

Ekran kartım: AMD RX 7700 XT 12 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.

GTA 5 Enhanced grafik ayarları değiştirilmiyor için genelde birkaç basit kontrol sorunu hızlıca çözer.
Oyun içi grafik ayarlarının kaydedilmemesi ve yeniden başlatma sonrasında eski hallerine dönmesi can sıkıcı bir durumdur. Bu tür problemler genellikle temel dosya bütünlüğü, izinler veya yanlış yapılandırılmış ayar dosyalarından kaynaklanır. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları dikkatle uygulayabilirsiniz.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bozulması veya eksik olması
  • Kullanıcı profili veya kayıt dosyalarıyla ilgili izin sorunları
  • Yanlış yapılandırılmış veya okunamaz durumdaki ayar dosyaları
  • Arka planda çalışan ve oyun ayarlarını değiştiren çakışan yazılımlar

GTA 5 Enhanced grafik ayarları değiştirilmiyor çözüm adımları
  1. Steam kütüphanenizde GTA V'e sağ tıklayın, Özellikler > Yüklü Dosyalar > "Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula..." seçeneğini kullanarak eksik veya bozuk dosyaları onarın.
  2. Oyunun ana klasöründeki `Settings.xml` dosyasını metin editörüyle açarak grafik ayarlarınızı manuel olarak düzenleyin. Dosyayı kaydettikten sonra, dosya özelliklerinden "Salt okunur" olarak işaretleyin ve oyunu tekrar başlatın.
  3. Oyunun ana klasöründe `commandline` adında bir metin dosyası varsa, bu dosyanın varlığı çakışmalara neden olabilir. Bu dosyayı silip oyunu yeniden başlatın.
  4. Kullanıcı profilinizle ilgili klasörlerde (örneğin Belgelerim) oyunun kayıt dosyalarına yazma izni olduğundan emin olun. Gerekirse oyunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
Oyun içindeki bazı ayarların kaydedilmesi için arka planda çalışan diğer yazılımların (örneğin, ekran kartı yazılımı arayüzleri veya sohbet uygulaması bindirmeleri) devre dışı bırakılması gerekebilir.

Kişi Yorumladı
Geri