Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

GTA 5 err_gfx_state hatası ve oyunun 5 dakika sonra çökmesi

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
GTA 5 err_gfx_state hatası ve oyunun 5 dakika sonra çökmesi Oyunda hiç sıkıntı yok. FPS'de yüksek ama oyun maks 5 dakika oynadıktan sonra bu crash'i veriyor. Ray Tracing'i kapattım, NVIDIA Reflex'i kapattım ama muamma.

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/ekran-goeruentuesue-2026-03-20-122748-png.2680703/

GTA 5 err_gfx_state hatası ve oyunun 5 dakika sonra çökmesi sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir. Bu hata genellikle grafik sürücüsü uyumsuzlukları, oyun dosyalarındaki bozulmalar veya sistem kaynaklarının yetersiz kullanımı gibi nedenlerle ortaya çıkar. Oyunu sorunsuz çalıştırmak için bazı temel adımların atılması gerekebilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Güncel olmayan veya bozuk ekran kartı sürücüleri.
  • Oyun dosyalarının eksik veya bozulmuş olması.
  • Arka planda çalışan çakışan yazılımlar veya programlar.
  • Yetersiz sistem kaynakları (RAM, VRAM) veya aşırı ısınma.
  • Oyun içi grafik ayarlarının donanımınızla uyumsuzluğu.

GTA 5 err_gfx_state hatası ve oyunun 5 dakika sonra çökmesi çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. NVIDIA veya AMD'nin resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip temiz kurulum yapın.
  2. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Steam veya Epic Games Launcher üzerinden GTA 5'in oyun dosyalarını kontrol edin ve eksik/bozuk olanları onartın.
  3. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları ve oyun içi katmanları (Discord, GeForce Experience vb.) kapatın.
  4. Oyun içi grafik ayarlarını düşürün. Ray Tracing ve NVIDIA Reflex gibi özellikleri kapatmayı deneyin.
  5. Windows işletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun.
  6. Oyun çalışırken Görev Yöneticisi'nden CPU, RAM ve VRAM kullanımını izleyin. Kaynakların yetersiz kalması veya aşırı ısınma soruna yol açabilir.

Kişi Yorumladı
Geri