Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

GTA San Andreas açılmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
GTA San Andreas açılmıyor Dostlar bahsettiğim şey oyunun tamamen açılmaması değil. Oyunu normalde açabiliyorum fakat oyuna mod indirdiğimde yine açıyorum ama yeni oyun açmaya çalıştığımda oyun kapanıyor. Modsuz sorunsuz şekilde açılıyor. (Not: Modlar büyük veya hatalı modlar değil).

GTA San Andreas açılmıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyun modlarla birlikteyken yeni bir oyun başlatmaya çalıştığınızda kapanıyorsa, bu durum genellikle mod çakışmaları, oyun dosyalarındaki bozulmalar veya sistem uyumsuzluklarından kaynaklanır. Sorunu çözmek için adım adım ilerlemek önemlidir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Yüklenen modların birbiriyle veya oyunla uyumsuz olması.
  • Oyunun kurulu olduğu dosyaların eksik veya bozuk olması.
  • DirectX gibi temel sistem bileşenlerinin güncel olmaması.
  • Programların uyumluluk ayarlarının yanlış yapılandırılması.
  • Oyunun kayıt dosyalarının (User Files) bozulması.
GTA San Andreas açılmıyor çözüm adımları
  1. Oyunun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Steam kütüphanenizden GTA: San Andreas'a sağ tıklayıp Özellikler > Yüklü Dosyalar > Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula seçeneğini kullanın.
  2. Kullanıcı dosyalarınızı yedekleyin ve temizleyin. "Belgelerim\GTA San Andreas User Files" klasörünün yedeğini alın ve ardından bu klasörü silerek oyunu ilk haline döndürün.
  3. DirectX'i güncelleyin veya yeniden kurun. Microsoft'un resmi sitesinden DirectX İndirme Aracını indirip çalıştırarak gerekli tüm bileşenleri kurduğunuzdan emin olun.
  4. Program uyumluluk ayarlarını değiştirin. Oyunun kurulu olduğu klasördeki "gta_sa.exe" dosyasına sağ tıklayın, "Özellikler" > "Uyumluluk" sekmesine gidin. "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini işaretleyip uyumluluk modunu "Windows 7" olarak ayarlamayı deneyin.
  5. Modları geçici olarak devre dışı bırakın. Tüm modları oyun klasöründen kaldırıp oyunu modsuz şekilde açmayı deneyin. Sorun devam ederse, modları teker teker geri yükleyerek soruna neden olan modu tespit edin.

Kişi Yorumladı
Geri