Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
GTA V açılırken ERR_GFX_STATE hatası verip kapanıyor
GTA V açılırken ERR_GFX_STATE hatası verip kapanıyor Dostlar selam, bu hatayı genelde alıyorum. Bazen shaderları sıfırlayınca düzeliyor bazen sıfırlayınca da işe yaramıyor. Bu hatayı bir tek ben mi yaşıyorum? Sistem özellikleri:
GTA V açılırken ERR_GFX_STATE hatası verip kapanıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyunun açılışında yaşanan bu grafik hatası, genellikle sürücü uyumsuzlukları veya sistem kaynaklarının verimsiz kullanımıyla ilgilidir. Ekran kartı sürücülerini güncel tutmak veya sorunlu bir sürümü geri almak, oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek ve arka planda çalışan çakışan programları sonlandırmak yaygın çözüm yollarındandır. BIOS ayarlarının gözden geçirilmesi de bu tür sorunlarda etkili olabilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
Ekran kartı sürücüsü uyumsuzlukları veya güncel olmaması
Oyun dosyalarında eksiklik veya bozulma
Arka planda çalışan ve çakışmaya neden olan uygulamalar
BIOS ayarlarındaki XMP gibi profillerin çakışması
Yetersiz sistem kaynakları veya aşırı GPU kullanımı
GTA V açılırken ERR_GFX_STATE hatası verip kapanıyor çözüm adımları
Ekran kartı sürücülerinizi DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırın.
Ardından, ekran kartınız için birkaç sürüm önceki stabil bir sürücüyü temiz kurulum ile yükleyin.
Oyunun kurulu olduğu platformda (Steam, Epic Games vb.) oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
Oyun başlarken arka planda çalışan ve gereksiz sistem kaynağı kullanan tüm uygulamaları kapatın.
Görev Yöneticisi'nden (Task Manager) oyunla ilgili olmayan veya şüpheli işlemleri sonlandırın.
Bilgisayarınızın BIOS/UEFI ayarlarına girerek XMP profilini geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.