Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Güncellemeler sonrası Valorant'ta yaşanan takılmalar nasıl çözülür?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Güncellemeler sonrası Valorant'ta yaşanan takılmalar nasıl çözülür? Arkadaşlar Valorant oynuyorum. Oyun güzel, akıcı, FPS iyi fakat oyun bir iki güncelleme aldıktan sonra oyuna geç girmeler, geç yüklenmeler, saçma sapan haller oluyor. Bu durum beni sinir ediyor. Oyunu tamamen silip yükleyince düzeliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Oyun SSD kurulu bilginize.

Valorant bilgisayarı yeniden başlatıyor bu tür sistem çökmeleri genelde ekran kartı sürücülerindeki güncel olmayan veya bozuk verilerden kaynaklanır. İlk adım olarak ekran kartı sürücünü tamamen kaldırıp en güncel temiz sürümü kurman önemli, özellikle sürücülerin eski kalıntıları sorun yaratabiliyor. Bunla birlikte oyunun dosyalarını doğrulamak ve arka planda çalışan gereksiz overlay (üst katman) yazılımlarını kapatmak da sorunu çözebilir.

Güncellemeler sonrası Valorant'ta yaşanan takılmalar genellikle ekran kartı sürücülerindeki değişimler veya oyunun kendi güncellediği shader önbelleği dosyalarından kaynaklanıyor. Bu durumlar için en sık uygulanan çözüm, sürücüleri temiz kurmak ve ardından oyunun dosya bütünlüğünü doğrulamaktır; bazen de ekran kartı sürücü panellerinden shader önbelleğini temizlemek gerekebilir. Arka planda çalışan gereksiz programlar ve özellikle Discord gibi overlay'leri kapatmak da genel performansı iyileştirmeye yardımcı olur.

Kişi Yorumladı
Geri